A vén zászlótartó

Hogy az évtizedes Fidesz-ködösítés ellenére is tisztán lássunk, Király Zoltán siet a segítségünkre.

2020. 05. 29. 5:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hogy az évtizedes Fidesz-ködösítés ellenére is tisztán lássunk, maga Király Zoltán (72) siet a segítségünkre a minapi Hírklikk hasábjain. (Pár napja ugyanitt a diktatúra elől Kanadába menekült Kertész Ákos író leplezte le az Orbán-rezsimet.) Királyt aligha kell bemutatni, sokan a rendszerváltás egyik zászlóvivőjének tartják – azzal a lábjegyzettel, hogy kicsit sűrűn cserélte a zászlókat. Van benne valami. Az ifjú KISZ-titkár 1974-ben lépett be az MSZMP-be, ahol kirúgásáig közel másfél évtizedet töltött. Az 1990-es választás után már az MDF parlamenti frakciójában találjuk, itt csaknem egy hónapot töltött, függetlenné vált, majd az MSZDP-hez csatlakozott, sőt rövidesen az elnöke lett. Időközben azonban ráébredt, igazából a szocialistáknál a helye. Később még ennél is jobb helyet talált, biztonsági őrnek állt. Mindeközben megmondóember. A Hírklikk is ebben a minőségében kérdezte.

– Ha volna egy kis vér az ellenzék pucájában, kivonulna a parlamentből, hagyná a fenébe az egész Fidesz-frakciót, és vele a kormányt! – magyarázta a portálnak a vén zászlótartó, aki szerint, ha Gyurcsányék becsapnák maguk mögött az Országház kapuját, a választók érzékelhetnék, hogy az állampárti parlament csak saját hatalmának fenntartásán dolgozik.

Számból vette ki a szót a PestiSrácok.hu szerzője, Király ifjúkori ismerőse, Aristo, aki ezt írta róla nemrég: „Egyike volt az MDF-körül sündörgő, kétes kommunistáknak, akiket vagy küldtek, vagy maguktól mérgezték ott a levegőt. […] Szép lassan elhitetik, hogy ők kitűnő és tiszta emberek voltak, a demokrácia bajnokai.”

Az interjút belengi valami „fentről”, a rendszerváltás magasából hozott „királyi” stíl. Bűzlik.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.