Alinsky visszanyal

Nem úgy néz ki, hogy lankadna a Niedermüller-botrány. Ellenkezőleg! Újabb írások, elemzések jelennek meg, korábbi videók kerülnek elő a tenyérbe mászó ember jelenéről, múltjáról.

2020. 02. 01. 6:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem úgy néz ki, hogy lankadna a Niedermüller-botrány. Ellenkezőleg! Újabb írások, elemzések jelennek meg, korábbi videók kerülnek elő a tenyérbe mászó ember jelenéről, múltjáról. Főképp a jövőjéről, hogy hová menjen mielőbb a DK-s polgármester. Mintha most a kormánypárti oldal alkalmazná a legendás liberális ötletgazda, boldogult Saul Alinsky javaslatait: „Tartsd fenn a nyomást! Támadj, támadj, támadj minden irányból! Sose hagyj esélyt a tántorgó szervezetnek a pihenésre, átcsoportosításra, talpra állásra.”

Érdekes volt, hogy a csütörtöki tüntetés résztvevői Niedermüller mellett főnöke, Gyurcsány Ferenc nevét emlegették a legtöbbször. Majdnem annyiszor, mint az anyaszomorító főhős nevét. Hát persze. Hiszen mindenki tudja, hogy az efféle aljasságok a pártelnök kézjegyét, jóváhagyását bírják. Niedermüller, a Niedermüllerek voltaképpen kesztyűbábok – ezúttal a kellőképpen ellenszenves polgármesterre esett Miferink választása. Most ő mondta ki – vele mondatta ki Gyurcsány – az ATV-stúdióban azt a gyalázatos, rasszista gondolatsort, amely amúgy a Demokratikus Koalíció egyik ars poeticája. Ezt most Niedermüllernek szignálták ki. Értelemszerűen a balhét is neki kell majd elvinnie – ez benne van (vagy lesz) busásan a honoráriumában –, valahogy úgy, ahogyan annak idején Zuschlag is elvitte, majd Császy és Tátrai Miklós, hamarosan meg Czeglédy.

A nagyfőnök? Ő meg eközben hülyítésképpen ír egy lírainak szánt, szívhez szóló Facebook-költeményt, mint tette ezt most is: „Mert olyan világot szeretnénk, ahol akkor is vigyázunk rád, ha nem vagy fehér, keresztény és heteroszexuális. Mert ember vagy.” Szinte hallom Gréczy hárfakíséretét.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.