Aszfaltbetyárok

Az aszfaltra rámolt cipőkbe ezúttal nem köpött bele Kulcsár Gergely, a kisnyilas Jobbik fenegyereke.

2020. 12. 04. 5:56
null
Pilhál György Fotó: Katona_Vanda Forrás: Magyar Nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A megboldogult anarchiaszakértő, Saul Alinsky szerint a sikeres bajkeverés egyik legfontosabb feltétele, hogy a provokációt folyamatosan fenn kell tartani – lazítani pillanatra sem szabad, mert a végén még béke lesz… Gondolom, ez motiválta azt a nagyjából tucatnyi buzgó embert is, akik minap rakásnyi cipőt helyeztek el a Petőfi Irodalmi Múzeummal szemközti járdára. Az arra közlekedők eleinte nem tudták mire vélni a kirakodóvásárt (volt, aki valami előzetes Mikulás-akcióra gondolt), mígnem kiderült, a lábbelik a Duna-parti cipők holokauszt-emlékművet kívánták megidézni azzal a céllal, hátha ezek után a szemközti múzeum főigazgatója, Demeter Szilárd veszi a kalapját és távozik az intézmény éléről. (Ismeretes, Demeter egy – azóta visszavont – írásában Európát Soros György gázkamrájának nevezte, ami ugye nem egy mindennapi hasonlat, de ebbe most ne menjünk bele.)

A matinét az aHang (így: aHang) elnevezésű forradalmi portál szervezte, amely kifejezetten az ilyen míves randalírozásokra jött létre. Ekképp aposztrofálják magukat a harcosok: „Az aHang egy szócső a kezetekben, amivel kiállhattok a számotokra legfontosabb ügyekért!” Nos, ez az aHang most elég fátyolosra sikerült, dacára annak, hogy a fellépők mindent bevetettek, még verseket is szavaltak a lábbelik mellett ácsorogva. (Méghozzá séróból, nem tabletről, mint Fullajtár Andrea egyetemi oktató.)

Becsületére legyen mondva, az aszfaltra rámolt cipőkbe ezúttal nem köpött bele Kulcsár Gergely, a kisnyilas Jobbik fenegyereke. Így aztán a végén a teljes készletet az „oltalmazott” Iványi Gábor SZDSZ-lelkésznek postázták. Oltári!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.