Erzsike mániája

Régi megfigyelés, hogy a DK rendre Gy. Németh Erzsébetet küldi a tévéstúdiókba, ha Tarlós Istvánt kívánja mószerolni. Erzsikének ugyanis ez a mániája.

2019. 08. 06. 5:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Régi megfigyelés, hogy a DK rendre Gy. Németh Erzsébetet küldi a tévéstúdiókba, ha Tarlós Istvánt kívánja mószerolni. Erzsikének ugyanis ez a mániája. A városházi képviselő asszonyka a jelek szerint Tarlósra szakosodott, minden gondolatmenetének az a vége, hogy a főpolgármester milyen felelőtlenül végzi a munkáját, mennyivel jobb volt itt élni, amikor még Demszky Gábor szakértelme lengte be a Duna két partját. (Erzsike akkortájt a szocialisták frakcióvezetőjeként üldögélt a Fővárosi Közgyűlésben.) Legfőképp közlekedési témákban szeret ítélkezni a kivételes asszonyka, ez a szakterülete. Néhány éve például ezzel a felirattal aggatta tele a várost: „Aki ma felszáll a 3-as metróra, nem lehet biztos benne, hogy le is fog majd szállni […], a fideszes városvezetés félmillió embert utaztat életveszélyben” stb. Ráadásul aktivistatársaival Tarlós István telefonszámát és e-mail-címét feltüntető matricákkal ragasztották tele az egész vonalat. (Buzgalma csak akkor hagyott alább, amikor a parlament „OLAF-bizottsága” – a 4-es metró eltapsolt milliárdjai után kutakodó testület – mint lehetséges érintettet, őt is meg akarta hallgatni a világraszóló disznóság részleteiről. Annyira váratlanul érte a meghívás szegényt, hogy otthon maradt…)

Az egészben most az az érdekes, hogy az ATV pénteki műsorában igét hirdető politikus asszony ezúttal nem Tarlós Istvánt vette célba, ehelyett kijelentette: október 13-án valójában népszavazás lesz Orbánról és a Fideszről a végletekig elkoszolódott Budapesten, amely kilenc évvel ezelőtt, a Demszky-érában még ragyogott.

Míg beszélt, egyfolytában azt figyeltem, kibírják-e a műsorvezetők nevetés nélkül.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.