Katkának elege van

Cseh Katkának rosszul esik, hogy őt hazaárulózzák le, aki pedig, mint írja, kiáll jogállamiságért, demokráciáért, Magyarországért, valamint Európáért. És most csehül érzi magát.

2019. 11. 15. 5:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Elég a hazaárulózásból!” – kezdte szerdai Facebook-bejegyzését Cseh Katalin, a Momentum uniós képviselője. (Elsőre úgy olvastam: „Elég a hazaárulásból!” – meg is lepődtem a nem várt önkritikán, de aztán újraolvastam: „hazaárulózás”.)

Ja, igen, rosszul esik neki. Őt, Cseh Katkát hazaárulózzák le, aki pedig, mint írja, kiáll jogállamiságért, demokráciáért, Magyarországért, valamint Európáért. És most csehül érzi magát… A bejegyzésében jól megkapjuk a magunkét mi, hazaárulózók (én is közéjük tartozom); legtöbbünk már akkor ezen a nézeten volt, amikor a porondra lépő Momentum megfúrta a nemzet évszázados álmát, az olimpiarendezést. (Úgy is mondhatnám, átjátszotta azt jótevőjének, Emmanuel Macronnak, jelesül Franciaországnak…) Nem idézném a teljes levelet, a lényeg: éppen a Fidesz az, amely a magyar nemzet érdeke ellen politizál: világszínvonalú egyetem működésének ellehetetlenítése, keleti diktátorok átjáróháza, Tiborc stb. Miközben ő, Cseh Katka mellszélességgel a XXI. századért fáradozik: klímapolitika, euróbevezetés, botmixer, miegyéb.

„Több százezer magyar állampolgár bizalmából lettem képviselő – folytatódik a szózat –, azt várják tőlem, hogy a Momentum programját képviseljem […] egy erősebb Európáért és szorosabb integrációért dolgozzak.” Emlékszem, hogy Katka párttársa, a szintén brüsszeli „integráns” Donáth Anna is hasonlókat mondott a kiutazása előtt. Azt ígérte, Magyarország hangja lesznek Európában. (Világért sem írnám ide az akkori kommenteket…)

Mintha a kilencvenes évek affektáló, arrogáns „szürkeállományát” hallanánk: „Tudjuk! Merjük! Tesszük!”

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.