Kocsmagyőzelem

A vitákról jegyzőkönyv nem készült. Mit mondjak még? Ami fehér-feketén kiderült, már tudtuk: a vendéglátós lobbi erős, Nie­dermüller meg hazudós.

2020. 03. 06. 5:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Olvasom: Niedermüller Péter polgármester VII. kerületében egy úgynevezett belső-erzsébetvárosi döntés-előkészítő munkacsoport hosszú tárgyalássorozat után elfogadta azt a javaslatcsomagot, amely rendezné a hírhedt bulinegyedben kialakult tarthatatlan állapotokat. Az erről beszámoló Népszava szerint: „Ez a megoldás közel sem tetszik mindenkinek.”

Finoman fogalmaztak.

Pedig a tavaly novemberben kezdődött egyeztetés egyik nyilvános fordulóján egy agilis kerületlakó figyelmeztette a DK-s polgármestert: „Maguk azért ülhetnek most a székükben, mert a mi szavazatainkkal kerültek oda, nem a vendéglátósokéval. Az új testületet irányító többségnek tehát kötelessége az ígéreteit betartani, a mi bőrünkre ne húzzák tovább az időt, zárják be éjfélkor a vendéglátóhelyeket.” Ja, mert mit is mondott a kampányban a Gyurcsány-párti ember? „Első dolgom lesz bevezetni az éjféli zárórát.” Bizony ezt mondta. Ehhez képest a mostani javaslatcsomagban már az áll, hogy éjfél után is nyitva tarthatnak az ominózus üzemegységek, csak fokozottan ügyelniük kell a zajkibocsátásra, a tisztaságra, az utcai alkoholfogyasztás megakadályozására stb. Ellenkező esetben büntetéssel számolhatnak, sőt akár be is zárják a csehójukat. Jaj lesz nekik! Amúgy a tárgyalásokon az ötvenezres kerületet egyetlenegy személy képviselhette, míg a háromszáz kocsmáét kettő… (Utóbb kiderült, a kisorsolt „civil” képviselő összeférhetetlenség miatt nem vállalhatta volna a feladatot, ugyanis vendéglátóhelyekkel volt szerződése.) A vitákról jegyzőkönyv nem készült. Mit mondjak még?

Ami fehér-feketén kiderült, már tudtuk: a vendéglátós lobbi erős, Nie­dermüller meg hazudós.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.