Prolongálva vagyunk

Ismét Magyarországról és Orbán Viktorról készített vezető anyagot a CNN, ezúttal az Európai Unió és a Fudan Egyetem kapcsán.

2021. 07. 13. 5:59
null
Pilhál György Fotó: Katona_Vanda Forrás: Magyar Nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ismét Magyarországról és Orbán Viktorról készített vezető anyagot a CNN, ezúttal az Európai Unió és a Fudan Egyetem kapcsán. (Különös ez a figyelem egy ilyen kis „jelentéktelen” ország iránt.) Azoktól a „szakértőktől” idéz a cikk, akik szerint az egyetem felépítése inkább a Kínai Kommunista Párt érdekeit szolgálná, mint Magyarországét. (Ez azért is érdekes, mert újabban az unió nyugati felén Marx- és Lenin-szobrokat avatnak szakmányban.) Az egyik nyilatkozó, Krekó Péter úgy véli, a nemrég elfogadott magyar gyermekvédelmi törvénynek az volt a célja, hogy elvonja a figyelmet a Fudan-beruházásról. (Krekó annak a Political Capitalnak a vezetője, amely Gyurcsány Ferenc ámokfutásának éveiben sok száz milliós megbízást kapott a piros ábrázatú habzóborásztól. Ő mondta azt is még decemberben a Politicónak: „A tét magas. Ha aláásod az emberek hajlandóságát arra, hogy beoltassák magukat, akkor Orbánnak kell viselnie a politikai következményeket.”)

Míg olvasom a hírt, azon merengek, vajon Magyarország miért ne lehetne a térség tudásközpontja. Ha Nyugat-Európában, sőt a tengerentúlon is ott lehet a Fudan, nálunk miért nem? Tényleg a magyar nemzet biztonsága miatt aggódik ez a derék tévétársaság?

Jut eszembe, csak nem ez az a CNN, amelynek főigazgatója, miután rejtett kamerás videóval lebuktatta őt egy oknyomozó portál, beismerte: tavaly különféle spekulációs trükkökkel szabályos propagandát folytattak Donald Trump akkori amerikai elnök ellen? Meg azok is ők lennének, akik úgy döntöttek, nem fogják feszegetni Joe Biden fiának ukrajnai korrupciós ügyeit? Költői kérdések.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.