Quo vadis, Újpest?

Írd és mondd, 182 nézője volt minap az Újpest–Puskás Akadémia bajnoki futballmeccsnek. Igaz, a találkozót nem a pályaválasztók otthonában rendezték, hanem Zalaegerszegen.

2020. 03. 02. 5:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Írd és mondd, 182 nézője volt minap az Újpest–Puskás Akadémia bajnoki futballmeccsnek. Igaz, a találkozót nem a pályaválasztók otthonában rendezték, hanem onnét 220 kilométerre, Zalaegerszegen, mégis…

Tragikus, ami az 1885-ben alapított sportklub körül történik lassan egy évtizede. 2011-ben, amikor Roderick Duchatelet megvásárolta a hajdan szebb napokat látott, hússzoros bajnok együttest, sokan a megváltót látták a belga üzletemberben, ám gyorsan kiderült, nincs komoly célja a társasággal, az pedig egyre lejjebb csúszott a tabellán. A tulaj egyetlen érdemi „teljesítménye” az volt, hogy lecserélte a klub hagyományos címerét egy vécédeszkára emlékeztető grafikára. Döntése után a stadion előtt ezres tömeg követelte vissza a régi jelképet, játékosoktól szurkolókon át az akkori újpesti polgármesterig. Hiába. (Utóbbi ezt írta közösségi oldalán a tulajdonosról: „Teljesen világos, rombolni akar! Rombolni közösséget, rombolni jelképet, rombolni tradíciót!”)

Az már szinte komikus, hogyan kerültek Zalaegerszegre a lilák… Az évek óta felújítás alatt álló Szusza Ferenc Stadion gyepszőnyegét ősszel cserélték le, ám az első idei meccsen kiderült, túl korán vették használatba, nem várták meg a munka utolsó fázisát. Most újra fel van túrva minden. Mentek hát ismét vendégségbe – ezúttal Zalaegerszegre. (Állítólag közelebb nem volt alkalmas pálya.)

Hogy miért volt csak ennyi néző? Egyszerű. Az ultrák a címervita, a szelídebb drukkerek a csapnivaló játék miatt bojkottálták a meccset. Akik mégis vállalták a túrát, azokból jött össze (a mini Puskás-táborral együtt) ez a bizonyos 182 fő. Amúgy kikapott a csapat. Papírforma.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.