Reprezentatív svindli

Az Euronews olyan „reprezentatív” közvélemény-kutatásról ad hírt, hogy a magyarok elutasítók a keleti szérumokkal szemben.

2021. 03. 27. 6:59
null
Pilhál György Fotó: Katona_Vanda Forrás: Magyar Nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miközben a Nézőpont Intézet egy minapi felmérése szerint december óta megduplázódott és egyre növekszik azok száma, akik szeretnék magukat beoltatni, ezen belül mind népszerűbbek a keleti vakcinák (a Sinopharmét 50, a Szputnyik V-t 48 százalék adatná be magának), az Euronews olyan „reprezentatív” közvélemény-kutatásról ad hírt, hogy a magyarok elutasítók a keleti szérumokkal szemben. Hogy mitől „reprezentatív” a kutatás, azt nem tudni. (Egy felmérés akkor reprezentatív, ha a minta híven tükrözi a benne szereplő csoportok társadalmi megoszlását. Itt a legidősebb korosztályt nagyvonalúan „55 évesnél idősebb” megjelöléssel szerepeltették, holott a Covid–19 éppen őket érinti leginkább.) A kutatások egy Opinio nevű, okostelefonnal használható alkalmazással készültek. Ez azért fontos, merthogy ilyen masina nincs minden háztartásban. Nagy „előnye”, hogy különböző címekről bárki többször is válaszolhat a föltett kérdésekre – vagyis bármilyen eredmény kihozható…

Ja, azt nem mondtam, hogy a felmérést a Gyurcsány-kormány egykori szóvivője, Batiz András cége, az Impact Works Kft. készítette. Hogy ki a megrendelő, az nincs feltüntetve, csak annyit tudunk meg, hogy „saját felmérés”. Érdekes, a cég fő tevékenységei között sem közvélemény-, sem piackutatás nem szerepel. (Állattenyésztés viszont igen.) Meg az is érdekes, hogy Batiz Andrásék ugyanarra az eredményre jutnak, mint a Demokratikus Koalíció, miszerint a magyarok nem kedvelik a keleti vakcinákat.

A kutatásról beszámoló Euronews-videó elején egyébként az MSZP kamuvideós „nagyszerű asszonya”, Németh Athina is látható. Gondolom, ő a felmérés tisztaságának garanciája.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.