Ripacsok

Balogh Csaba szerint az alpolgármestereknek menniük kellett, mert nem a város fejlődését akarták szolgálni.

2020. 08. 06. 5:59
null
Fotó: Katona_Vanda
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A járványkorlátozások dacára egy ideje folyamatos színielőadásoknak ad otthont a Pest megyei Göd. Frenetikus kabarésorozat van műsoron, az ember könnyesre röhögi magát. A főszerepet maga a polgármester, a momentumos Balogh Csaba alakítja.

Dióhéjban a darab. A kisváros önkormányzati testülete fegyelmi eljárás után harminc napra felfüggeszti Balogh polgármestert, amiért az leváltotta két helyettesét, méghozzá a szövetségeseit. Csakhogy Balogh bekeményít (fejlődésben lévő, dacos ifjú, okostelefonnal, füldugóval együtt ötven kiló), jelzi, bírósághoz fordul, nehogy már a nyúl vigye a puskát. Azt mondja, az alpolgármestereknek menniük kellett, mert nem a város fejlődését akarták szolgálni.

Színre lépnek a delegáló pártok is (megannyi haladó tömörülés, mint mondják, napéjjel Gödért dobog a szívük). A Demokratikus Koalíció azzal áll elő, hangfelvétellel tudja bizonyítani, hogy Balogh Csaba fideszesre akarta cserélni a város LMP-s és DK-s alpolgármestereit. Mire a Momentum azzal vág vissza, manipulált a felvétel, szerencsére nekik megvan az eredeti tekercs, merthogy titkon ők is készítettek egyet. Ezzel együtt remélik, hogy a Gyurcsány-párt honlapján közzétett felvétel csupán egy privát akció, és nem a párt hivatalos álláspontját tükrözi. Ők rendületlenül bíznak a DK-elnök államférfiúi nagyságában, hitelességé­ben stb. (Mint említettem, kabaré a műfaj…) Abban természetesen mindkét fél egyetért, hogy a történtekért Orbán Viktor a felelős.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.