Vízió

Jakab Péter szerint Budai Lóránt bajnok sikere egyfajta üzenet Orbán Viktornak: elég volt a Fidesz-korszakból, az ország nem kér a kormánypártokból.

2019. 11. 12. 5:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megértem én az egybeverbuvált ellenzék túláradó örömét, amiért a vasárnap megismételt jászberényi választáson jelöltjük, a jobbikos Budai Lóránt újra megelőzte kormánypárti ellenfelét – naná, hogy hejehujáztak, ennyi kijár a győztesnek… Mindössze azon morfondírozom, következik-e ebből az egészből, amiről Jakab Péter Jobbik-frakcióvezető vizionált napirend előtti felszólalásában másnap a parlamentben. „Holnap elkergeti a nép a kormányt” – tájékoztatta az üléstermet az űzött ábrázatú szónok, a párt fenegyereke. Szerinte Budai bajnok sikere egyfajta üzenet Orbán Viktornak: elég volt a Fidesz-korszakból, az ország nem kér a kormánypártokból. Vegyük észre – okoskodott az egyszerű észjárású ember –, „kormányváltó hangulat van az országban”. Hogy szellemes legyen a monológ, bedobta Gyurcsány Ferenc 2006-ban kelt „poénját” is: „Elkészült a narancsos bukta.”

Kicsit túlpörgöttnek látszott a kevély honatya, ez a képernyőn is tisztán átjött. Gondolom, az dobta föl ennyire, hogy a polgármesterré lett Lórit a Jobbik delegálta az ellenzéki brigádba. (Bár az sem kizárt, hogy Jakabnak az előző esti pezsgőzés után még nem sikerült józanra innia magát…) Hiába ajánlotta figyelmébe Orbán Balázs miniszterelnökségi államtitkár, hogy nono, azért az októberi voksoláson mégiscsak félmillióval többen szavaztak a kormányoldalra. Meg hogy ezt a jászberényi biciklit nem is igazán a Jobbik tekerte. (Már csak azért sem, mert a kisnyilas tömörülés egy ideje rohamos izomsorvadásban szenved.) A túlmozgásos ember csak feszített rendületlenül, és mondta, mondta a magáét. Talán el is hitte.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.