Forgatag

Dévényi István
2001. 12. 31. 0:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint portyázó szirti sas, ragadta magával a fél méterszer harmincszor húszas dobozt a menetrend szerint késő BKV-járat. Néhány pillanatig bámultuk az ünnepi csomagolás lifegő maradványait, aztán a busz, a boldogtalan tulajdonos legnagyobb bánatára, eltűnt az autók sűrűjében. A pár perce még ajándékként funkcionáló doboz egyébként egy szerencsétlen manőver során vált a tömegközlekedési eszköz martalékává, mikor is ékként került a záródó ajtócsuklók közé. További sorsa bizonytalan, talán a következő megállóban a lucsokban landolt, esetleg egy szemfülesebb utas berántotta, s mint égi ajándékot hazavitte.
Még te is megvakulhatsz! – üvöltötte a néni a pénztárosnak, mert a kishölgy negyedszerre emeltebb hangon kezdte magyarázni, hogy amit visszaadott, az igenis ötezres. – Pimasz, majd megvakulsz te is! – folytatta a néni, és korát meghazudtoló fürgességgel emelte ütésre a félkész mákosbejglit. Személyi sérülés azonban mégsem történt, mert az utolsó pillanatban – bizonyosan a karácsonyi hangulatnak köszönhetően – a gyengénlátó asszony meggondolta magát. Így a bejgli is megmenekült, hogy betöltse méltó szerepét az ünnepi asztalon. Kedves vásárlóink! Üzletünk ma huszonkét óráig tart nyitva – jelentette be a hangosbemondó, mire a kedves vásárlók újult erővel indítottak támadást az élelmiszer-szupermarket árukészlete ellen, a pénztáros fiú feje viszont a mellkasára fittyent.
Valószínűleg eddig azt hitte, hogy a meghosszabbított nyitva tartásról terjengő hír csak beugratás, az idősebb kollégák rossz vicce. Az illatszerosztály viszont máris elveszítette a küzdelmet, vagy győzött esetleg, mert az aftersévkészlet, mint olyan, megszűnt létezni. A pultok lerabolva, tiszta Argentína – jegyzi meg egy fehérköpenyes, de téved, mert mi, magyarok, a pénztárnál való fizetést azért nem hagyjuk ki.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.