Az ellenzék valódi esküszövege

Az ellenzéki erők már gőzerővel készülődnek, hogy a Fidesz–KDNP-kormányt leváltsák.

Id. Sömjéni László
2020. 07. 10. 12:00
null
A Demokratikus Koalíciót vezető házaspár a Momentummal versengve igyekszik begyűjteni az első szavazók szimpátiáját Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még viszonylag messze van a 2022-ben esedékes országgyűlési választás, de az ellenzéki erők már gőzerővel készülődnek, hogy a Fidesz–KDNP-kormányt leváltsák.

Nemsokára megjelenik majd a korábbi parlamenti választások előtti minden alapot nélkülöző szlogenjük, hogy hazánkban kormányváltó hangulat van. Ezt fogják sulykolni nap mint nap az írott, elektronikus és közösségi médián keresztül a választópolgárok megdolgozása, befolyásolása, megnyerése érdekében. Hiszen úgy vélik, hogy ha sokszor, sok helyen ezt írják, mondják és hirdetik, akkor egy bizonyos idő múlva az emberek egy része ezt elhiszi, és ennek megfelelően fog szavazni.

A színfalak mögött a most ellenzékben lévőket, akik már félretették korábbi, egymás iránti ellenérzéseiket, sőt ideológiai különbségeiket is, csak egy cél vezérli, mégpedig a kormányzati hatalom megszerzése, azt követően pedig lerombolása mindannak, amit a Fidesz–KDNP a rendkívül eredményes három cikluson átívelő kormányzása alatt elért. Azt is remélik, hogy a választások során kétharmados többséget is elérhetnek, ezáltal alkotmányozó helyzetbe jutnak, azaz megváltoztathatják a 2011. április 25-én elfogadott alaptörvényt. Ezt a választójogi törvény módosítása követné. Így lehetőségük nyílna a nemzeti együttműködés rendszerének szétdúlására.

Azt, hogy ez a valós szándékuk, mi sem bizonyítja jobban, mint az Országgyűlés 2019. december 2-i ülése. Ezen az ülésen tette le képviselői esküjét a László Imre DK-s képviselő lemondása folytán a DK által delegált Sebián-Petrovszki László.

Az országgyűlési képviselői eskünek meghatározott szövege van, attól eltérni nem lehet. Sebián-Petrovszki László a képviselői eskütételét viszont úgy fejezte be, hogy a kötelező tartalmú esküszöveget a következő mondattal egészítette ki: „Minden erőmmel azon leszek, hogy a köztársaságot visszaállítsam, és új demokratikus alkotmányt adjunk a hazának.” Az elhangzott mondat a kormánypárti képviselőket megdöbbentette, a Demokratikus Koalíció szóvivője, Barkóczi Balázs viszont a DK nevében kiállt a képviselő mellett, amikor orbáni alaptörvényről és zsarnoki rendszerről beszélt. Kijelentésekor elfeledkezett a kormánypártok hatalmas, háromszor kétharmados választói támogatottságáról, amely megadta a felhatalmazást az új, a nemzeti szempontokat elsődlegesen figyelembe vevő alkotmány létrehozására. De elfeledkezett arról is, hogy az őszödi beszéd utáni tüntetések brutális szétverése azt bizonyítja, hogy ha volt a rendszerváltoztatás után zsarnoki hatalom, az éppen a későbbi DK-s pártelnök, akkori miniszterelnök Gyurcsány Ferenc nevéhez fűződik. Sebián-Petrovszki Lászlónak az esküszövegtől való eltérése – véleményem szerint – egyébként felveti az eskü érvénytelenségét, amit vizsgálni kellett volna. Sajnos ez nem történt meg.

Az ellenzék általam nem várt esetleges győzelme esetén, ha alkotmányozó helyzetbe is jutnának, azt látom a magatartásuk, a törekvéseik, a szinte minden nap tapasztalható haza- és nemzetárulásuk fényében, hogy végül odajutunk, hogy egyes képviselők önkényes esküszövegeket mondanak majd el. Például ilyen szöveggel: „Én … (eskütevő neve), a Demokratikus Koalíció tagja esküszöm, hogy hazámhoz, az Európai Unióhoz mindig hű leszek, és minden erőmmel azon dolgozom, hogy mihamarabb létrejöjjön az Európai Egyesült Államok. A brüsszeli bürokrácia elvárásait, kívánságait maradéktalanul teljesítem. A nemzeti együttműködés céltalan és szükségtelen rendszerének eltörlését szorgalmazom.

Tevékenyen közreműködöm a külhoni magyarok választójogának megvonásában. A nemzeti konzultáció mint nacionalista csökevény megszüntetését kezdeményezem. A déli határkerítés lebontását támogatom, mert meggyőződésem, hogy a nagyarányú bevándorlás hasznos és szükséges.

Az eltúlzott családtámogatási rendszer felülvizsgálatát, átalakítását, leépítését szorgalmazom. Minden erőmmel azon leszek, hogy a jelenlegi családmodell – csak egy férfi és egy nő köthet házasságot – megváltozzon. Közreműködöm az IMF mihamarabbi visszahívásában a kormánypártok által tönkretett gazdaság helyreállítása érdekében.

Kezdeményezem az állami tulajdonú pénzintézetek és közműszolgáltatók külföldi tulajdonba adását, mert meggyőződésem, hogy úgy hatékonyabbak lesznek. A paksi atomerőmű bővítése az ország energiabiztonsága szempontjából teljesen szükségtelen, ezért a bővítési folyamat leállítását kezdeményezem.

Soros György engem úgy segéljen!”

Honfitársaim! Remélem, nem így lesz, mert nem győzhetnek. Sursum corda! Minden erőnkkel azon kell dolgoznunk, hogy hazánk és a magyar emberek jólétéért eredményesen dolgozó, a magyar nemzeti érdekeket mindenben szem előtt tartó kormánykoalíció vezesse majd az országot a 2022-es választások után is.

A szerző jogász

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.