idezojelek

Ellenzékkritikus választók

Visszatérő problémája a honi baloldalnak, hogy szervilisen kőbe vésettként tiszteli a kommunista hagyományokat.

Megyeri Dávid avatarja
Megyeri Dávid
Cikk kép: undefined
Fotó: Koszticsák Szilárd

Nem teljesen világos, hogy Márki-Zay Péter valóban ennyire nehéz felfogású, és nem érti, miért törvényellenes, amit csinál vagy szántszándékkal provokál. 

A volt bukott baloldali miniszterelnök-jelölt ugyanis köti az ebet a karóhoz, és a jászberényi időközi önkormányzati választás kapcsán azt nyilatkozta lapunknak, hogy változatlanul szívesen venné, ha ismét érkeznének külföldről is kampánytámogatások az általa főnökölt Mindenki Magyarországért Mozgalom számlájára. 

A másod- vagy kiterjedt politikai ügynöki tevékenysége révén talán csak harmadállásban hódmezővásárhelyi polgármester láthatóan képtelen fölfogni, hogy a magyar törvények szerint nem lehet, más szóval – hátha így jobban megérti a kicsit nehézfejű ember – tilos a magyarországi választásokba külföldről származó pénzeket pumpálni, mert ez belügyeinkbe való jogszabálysértő beavatkozást jelent.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az az igazság, hogy Márki-Zay Péter nem lóg ki a sorból a csökönyös tudás- és egzaktságkerüléssel, hisz a komplett hazai baloldal jelentős intelligenciadeficitben szenved, amikor az ökör következetességével újból és újból ugyanazzal az erőszak- és gyűlöletrecepttel próbálkozik – most éppen Jászberényben. Képtelenek megemészteni a sorozatos választási fiaskókat, és emiatt a jogszabályokat egyre kevésbé tisztelik. Jászberényből szomorú hírek érkeznek erőszakos, símaszkos portyázó baloldali aktivisták plakáttépkedő akcióiról, és még nincs itt a kampány vége.

Ha ilyesmikre gyűjt adományokat a fapados, NGO-szerű mozgalom, akkor még mélyebbre süllyedtek, mint előzetesen várni lehetett. Az is felvetődhet, hogy a nagyeszű Márki-Zay így akarja tisztára mosni az amerikai pénzeket, a Korányi Dávid-féle Action for Democracy révén hozzájuk áramoltatott milliárdok egy részét.

Ha ez a botor gondolat fészkelte be magát az MMM-vezér kobakjába, akkor sürgősen ki kellene söpörnie onnan, mert ezt inkább még piszkosabbra mosási műveletként lehetne aposztrofálni.

A másik nehezen gyógyítható mániája a baloldalnak az összefogásosdinak hívott választószédítő játék, amely itt éppen abban ölt testet, hogy Közösen Jászberényért Egyesületnek hívják a szélbalos-széljobbos gyűlöletturmix jelöltjeit. Honnan a csudából veszik, hogy a helyi polgárok nem látnak át a szitán? Sok alkalmatlan pártból nem lesz egyetlen alkalmas koalíció. Ahol a téglák silányak, ott az építmény is összerogy.

Az a nagy, visszatérő problémája a honi baloldalnak, hogy szervilisen kőbe vésettként tiszteli a kommunista hagyományokat. Már Rákosiék is azt a konzekvenciát szűrték le, ha valamire nem lehetett rávenni a tömegeket, hogy biztosan nem voltak elég kemények. 

A mai utódok is szentül hisznek ennek a mozgalmi blődségnek az axiomatikus igaz­ságában. Hogy hová vezetett ez a vakhit, az pontosan kiolvasható az elmúlt tizenkét év választási eredményeiből. Ahhoz az együgyű emberhez hasonlatosak, aki, ha tűz üt ki, az égő házba akar bemenekülni.

Persze még az is előfordulhat, hogy az egész egyesített balbagázs átvedlik egyetlen nagy kunyeráló álcivil NGO-vá Márki-Zay Péter bölcs útmutatásával, hogy hatékonyabban tudja összekalapozni a támogatásokat. A várható siker fokát prognosztizálni lehet a közvélemény-kutatásokból, amelyek azt jelzik, hogy számukra a lejtőn továbbra sincs megállás. 

A Reál–PR 93 legfrissebb felmérése szerint a Fidesz magabiztosan vezet, a kormánykritikus szavazók körében pedig erős kiábrándultság érzékelhető. Ma már hét százalékkal elmaradnának a korábban egymásba kapaszkodó pártok még a tavaly áprilisi katasztrofális eredményeiktől is. Úgy tűnik, erősen ellenzékkritikussá váltak a volt baloldali választók.

Borítókép: Márki-Zay Péter, a baloldal bukott miniszterelnök-jelöltje (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Szőcs László avatarja
Szőcs László

Atomfenyegetőzés férfihiúságból

Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente
idezojelek

Térkép e táj

Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Macron úr, harcoljon ön Ukrajnában!

Apáti Bence avatarja
Apáti Bence

Influenszerek Pressman szeánszain

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.