időjárás 15°C Gellért , Mercédesz 2023. szeptember 24.
logo

Világok harca

Bayer Zsolt
2023.06.09. 05:00 2023.06.09. 08:09
Világok harca

– Magyarország makacsul fenntartja, sőt tovább erősíti összekapcsoltságát Oroszországgal – mondta David Pressman nagykövet, s még hozzátette: – Ebben az elkeserítő pillanatban úgy tűnhet, hogy világok választanak el bennünket a magyar kormánytól.

Értjük. S mivel értjük, engedtessék meg nekünk, hogy kiegészítéseket eszközöljünk. 

Például szeretnénk megemlíteni, hogy Magyarország makacsul fenntartja, sőt tovább erősíti összekapcsoltságát az Amerikai Egyesült Államokkal.

Ők az utóbbi évtizedekben megtámadták Vietnamot, s ott vidám tömeggyilkosságokat, emberiség és emberiesség elleni bűncselekményeket követtek el, majd ezt az egészet feloldották hollywoodi filmalkotásokban, mert az Amerikai Egyesült Államok egyik lényege éppen az, hogy ő „termeli” a globális tudatot és a globális szórakoztatást, így lesz az Amerikai Egyesült Államok által elkövetett tömeggyilkosságokból, emberiség és emberiesség elleni bűncselekményekből Szarvasvadász meg Apokalipszis most.

Azzal az Egyesült Államokkal tartjuk fenn makacsul a kapcsolatainkat, sőt az „összekapcsoltságunkat” (micsoda hülye szó!), amelyik mindenféle létező felhatalmazás nélkül megtámadta Irakot, Szíriát, Afganisztánt, Líbiát, Jugoszláviát, s mindenhol tömeggyilkosságokat, emberiség és emberiesség elleni bűntetteket követett el. Tette mindezt úgy, hogy előtte az utóbb diktátornak kikiáltott vezetőket ő maga támogatta, pénzelte és fegyverezte fel. Szaddam Husszein: az Egyesült Államok felfegyverezte, pénzelte, majd megölte. Oszama bin Laden: az Egyesült Államok felfegyverezte, pénzelte, majd megölte. Moammer Kadhafi: az Egyesült Államok felfegyverezte, pénzelte, majd megölte. (Kérdés: Vajon Zelenszkij sejti a jövőt?)

Abu Graibtól a szerbek terrorbombázásáig és az afganisztáni kivonulás szégyenéig és undoráig tart az Amerikai Egyesült Államok bűnlajstroma. S mivel az USA a második világháború óta minden olyan háborút elveszített, amelyben saját maga harcolt, ezért áttért a proxy háborúra, ez zajlik most Ukrajnában. És mi még mindig fenntartjuk, sőt tovább erősítjük összekapcsoltságunkat ezzel az országgal.

Pócs János azt mondta a minap, hogy Brüsszel most rosszabb, mint a kommunizmus, nagyobb a diktatúra. Pócs János tévedett. Illetve csak félig. Mert

ma az Amerikai Egyesült Államok rosszabb, mint volt a nyolcvanas évek Szovjetuniója, Brüsszel pedig „csak” ennek az Egyesült Államoknak a kilóra megvett slapaja.

S mindez természetesen a „birodalmi” Amerika. A „nemzetállam” Amerika nem ilyen, ezért lenne mindennél fontosabb, hogy fordulat jöjjön odaát, s ezt a „demokrata” deep state-t, ezt a szemétdombot eltakarítsák a nemzetállami Amerika normális milliói.

Mielőtt végleg felszámolják a nemzetállami létet ott és Európában is. Mert vegyük észre végre: a vallási identitást már felszámolták, volt rá idejük, a nagy francia forradalommal és a felvilágosodással kezdték. A nemzeti identitás felszámolása a második világháború után kezdődött a globális tőkés világgazdaság győzelmével, és Nyugaton igen előrehaladott állapotban van. S immáron belekezdtek a nemi identitás felszámolásába is, erről szól az egész LMBTQ-elmebaj, -hisztéria és -pöcegödör.

Amikor széthullott a Római Birodalom, a romjain aprócska városállamok és kisközösségek éltek túl. Vissza a hitbe, vissza a nemzetbe, vissza a kikezdhetetlen nemi identitásba. Férfiak vagyunk és nők vagyunk, magyarok (oroszok, angolok, németek amerikaiak stb.) vagyunk, keresztények vagyunk. Minden más: ócska hazugság és ocsmányság. Minden más: birodalom, birodalmi törekvés és halál. Éppen ezért teljesen mindegy, hogy Pressman mit beszél. Helytartónak jött, annak is képzeli magát, és szégyenben fog távozni innen. Minél előbb, annál jobb.

Borítókép: David Pressman (Fotó: AFP/Kisbenedek Attila)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.