idezojelek

Gyurcsányi gondnokság

Gyurcsány Ferenc DK-mogul beállt Karácsony Gergely mögé és támogatja a közlekedésblokkoló karók szakértőjének főpolgármesteri újraindítását.

Megyeri Dávid avatarja
Megyeri Dávid
Cikk kép: undefined

Mindenki tegye a szívére a kezét, és válaszoljon őszintén: van-e vajon ember széles e hazában, akit egy cseppet is meglepett az, hogy Gyurcsány Ferenc DK-mogul beállt Karácsony Gergely mögé és támogatja a közlekedésblokkoló karók szakértőjének főpolgármesteri újraindítását? Talán még az európai földrészen sincs olyan tájékozatlan ember, aki arra voksolt volna, hogy valaki mást választ a bukott miniszterelnök.

De vajon nem gondolt arra ez a nagyeszű ember, mi történik, ha több lesz ebben a döntésben a kár, mint a haszon? Biztos, hogy annyira népszerű a fővárosban ez a mindenkire csúfondárosan vigyorgó politikus-aktivista, mint ahogy azt szeretnék a jobboldallal és saját magukkal elhitetni? Talán a mindennapi tevékenységükben, közlekedésükben állandóan akadályozott, folyamatosan frusztrált budapestiek mégsem osztják a Medián és olykor a Republikon, vagyis bizonyos balos közvélemény-manipulálók hurráoptimista véleményét a Párbeszéd nevű nullaszázalékos fiktív párt exvezetőjének az újraválasztási esélyeit illetően.

Elvégre a fővárost nagy többségében nem mazochisták lakják, akik kimondottan szeretik, ha lubickolnak a permanens dugók okozta benzingőzben, és nem lelik örömüket abban, ha térdig gázolnak a koszban, szemétben, és kerülgetniük kell a szemforgató módon sztárolt, ám sorsukra hagyott hajléktalanokat. Meg aztán mi történik, ha megint meggondolja magát, mint tette azt a 2021-es miniszterelnök-jelölti ellenzéki előválasztáson, és ismét átadja a helyét egy még nála is alkalmatlanabb politikusimitátornak, mint ahogy Márki-Zay Péterrel összejátszva sikerült akkor kibillenteniük a nyeregből éppen Gyurcsány nejét, a feneketlen ambíciójú Dobrev Klárát, vérig sértve ezzel az őskommunista Apró klán színe-javát? Hogy ez nem túl valószínű? Biztosan?

Nincs erre garancia egy olyan embernél, akin a hiperpasszivitás bármikor elhatalmasodhat, átterjedve angol nemtudásáról más területekre. Elvégre a többmilliárdos, jogszerűtlenül külföldről kapott és bezsebelt kampánytámogatás és az ötszázmillió forintos, többnyire fontból és euróból álló úgynevezett mikroadományok ügyében igen könnyen vehet olyan fordulatot a nyomozás, büntetőeljárás, ami Karácsony számára a lelécelést, visszalépést teheti vonzóbb perspektívává.

Izgalmas találós kérdés tehát: ugyan miért éri meg a DK-s keresztapának beállni a hencegő lúzer főpolgármester mögé, és paktumot kötni a csak nagyítólencse alatt látható pártocskájával? A legfrappánsabb választ alighanem Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója adta meg, amikor a kongresszuson azt mondta: Nincs Karácsony Gyurcsány nélkül! Ehhez azonban hozzá kell tenni: Gyurcsány sincs Karácsony nélkül. Vagyis iszonyú káderhiányban szenved a baloldal, és azokkal kell főzniük, akik ott vannak a placcon. Ha nincs ló, jó a szamár is.

S persze ahogy a közös bűn összetartotta a régi kommunista nómenklatúrát a szovjet SZKP-től a Rákosi vezette MDP-ig és a Kádár–Apró-féle MSZMP-ig, úgy ragasztja össze a mostani poszt-, illetve neokommunista utódokat is az egy brancshoz tartozás kohéziós szellemében. Másként fogalmazva: minél nagyobb a baj, annál nagyobb az összetartás. Márpedig a Gyurcsány-káderekkel telezsúfolt fővárosi vezetés körüli bűncselekménygyanús anomáliák miatt Gyurcsány fővezér is benne van a méretes slamasztikában. Így hát Karácsony még szigorúbb felügyelet, gondnokság alá vonását indokoltnak érezte.

A két furcsa párt és furcsa pár házasságát akár még szorosabbra is vonhatnák. A pártlogót sem kellene lecserélni, ha DK, azaz Demokratikus Korrupció név alatt jönne létre a fúzió.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Borítókép: Karácsony Gergely és Gyurcsány Ferenc (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Jeszenszky Zsolt avatarja
Jeszenszky Zsolt

Így lett Irán Izrael fő ellensége

Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Magyarország nem volt szószegő

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

A rendszerváltás mint tananyag

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

A történelem főutcáján

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.