Pusztító vegyület

Egyre többször fakadnak ki ismerőseim, amikor a moslékkoalíció rombolásának híreivel szembesülnek.

2020. 06. 16. 6:00
KARÁCSONY Gergely
Budapest, 2019. november 27. Karácsony Gergely fõpolgármester a Fõvárosi Közgyûlés ülésén a Városháza dísztermében 2019. november 27-én. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szegény budapestiek! Mit tettetek a fővárosunkkal? Egyre többször fakadnak ki így ismerőseim, amikor a moslékkoalíció rombolásának legújabb híreivel szembesülnek. Minden egyes nap, amit a balliberális politikai kalandorok Budapest élén töltenek, azt bizonyítja, hogy túl sokat képzeltünk róluk, amikor alkalmatlannak neveztük őket. Amellett, hogy semmilyen elképzelésük nincs ma sem a főváros élhetőbbé tételéről, számos eset bizonyítja, hogy megszerzett pozícióikat kizárólag kormányellenes tevékenységük szervezésére és finanszírozására használják. Városvezetői képességeiknek hiánya nagy adag rosszindulattal párosul, és ez a vegyület iszonyatos pusztítást végez az élet minden területén.

A Lánchíd felújításának halogatása, az ostobán kijelölt kerékpársávok, a fideszes irányítású kerületek útépítéseinek akadályozása, a Liget-projekt folyamatos fúrása szerencsére még nem okozott maradandó károsodást. Ha valami csoda folytán megvilágosodnának és sűrű bocsánatkérések közepette távoznának a hatalomból, egy hozzáértő csapat, mondjuk Tarlós István irányításával, gyorsan korrigálhatna mindent. De azt az ötven életet, amelynek elvesztésében az is közrejátszhatott, hogy a Pesti úti idősotthont a fenntartó fővárosi önkormányzat nem készítette fel a koronavírus-járvány kezelésére, már semmilyen csoda nem adja vissza.

Több lefolytatott vizsgálat szabálytalanságok tömkelegét tárta fel. Amilyen állapotok uralkodnak jelenleg is az intézményben, az a csoda, hogy a lakók mernek még ott tartózkodni. Mert a dolgozók csapatostul hagyják ott a hírhedtté vált intézményt. Nincs elég ápoló, takarító, konyhai személyzet. Akik még maradtak, túlhajszoltak, kimerültek, ráadásul folyamatosan fenyegetik őket, nehogy panaszkodni merjenek. És ami a legérthetetlenebb, az állandó orvosi felügyelet hiánya egy világjárvány idején. Hiszen egy ilyen otthonban napi nyolc órán át fizikailag is jelen lévő orvosnak kellene foglalkoznia a lakókkal. Itt pedig előfordult, hogy napokon keresztül nem jelent meg a doktor, hiába volt milliós szerződés a Házidoktor – 17 Kft.-vel. Nemrég találtak állítólag egy szerződéses orvost, aki mindennap bemegy. Egy baja van csak, alig tud magyarul…

Az egész ügy immár jogi szakaszba érkezett. Felmerül a szerződésszegés, de a gondatlan veszélyeztetés vagy a gondatlanságból elkövetett emberölés gyanúja is. Az intézményre egy milliós és egy kétszázezres bírságot már kiszabtak, de további vizsgálatok várhatók. A hatóságok jogászai, a terület képzett szakemberei remélhetőleg záros határidőn belül megtalálják a felelősöket, és a példás büntetés sem marad el. Emellett azonban nem hunyhatunk szemet a politikai felelősség fölött sem.

Azon politikai felelősség fölött, amit Karácsony Gergely főpolgármester a botrány kirobbanása óta folyamatosan hárít, és megpróbál a járvány elleni védekezésben európai mércével mérve is az egyik legsikeresebb magyar kormány nyakába varrni. Elképesztő, hogy az a miniszterelnöki ambíciókat dédelgető politikus, aki a vírustesztektől a lélegeztetőgépekig mindenhez jobban ért elméletben, mint a legnevesebb szakemberek, még nem tette be a lábát az általa irányított önkormányzat intézményébe, hogy a helyszínen tájékozódjon a kialakult helyzetről, és konkrét gyakorlati intézkedéseket tudjon hozni. Vádaskodik a közösségi oldalán, de képtelen a legalapvetőbb rendet megkövetelni fenntartóként a Pesti úton.

Közben hallgathatjuk a nyivákolást a kivéreztetésről meg az önkormányzatiság felszámolásáról, mert az elvtársak idejekorán eltapsolták a tavaly októberben megörökölt milliárdokat. Szegény Budapest, szegény Magyarország! Tényleg többet érdemelnénk.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.