Az elnök „iránytűje” – Molnár viszontagságos kalandjai

Az Orbán család állami forrásból történő gazdagodása, különös tekintettel a szőlőbirtokokra elnevezésű parlamenti vizsgálóbizottság a múlt hét szerdán hallgatta meg a Fidesz elnökét. Molnár László, az MSZP frakcióvezető-helyettese, az Orbán-bizottság elnöke (emellett tagja a költségvetési és pénzügyi, illetve a gazdasági bizottságnak is) a több mint háromórás faggatózás után úgy nyilatkozott, hogy &#8222;Orbán Viktor tizenöt éves politikai tapasztalata és szónoki tehetsége érvényesült a meghallgatás azon részében, amikor általánosságban mellé kellett beszélni&#8221;. Molnár &#8222;iránytűnek&#8221; nevezte Mayer Aranka jegyzőkönyveit, amelyeket hitelesnek lát, szerinte &#8222;egy három gyermekéért aggódó anya a vagyonmegosztás érdekében készített dokumentációkat&#8221;.<br><br><a href="http://www.mno.hu/index.mno?cikk=295341&rvt=2" target = "_blank">&#8226; Fidesz: igaz-e, hogy Molnárt bűnösnek mondta ki a bíróság?</a><br><a href="http://www.mno.hu/index.mno?cikk=295344&rvt=2" target = "_blank">&#8226; Molnár: a Fidesz félelemkeltő célzattal indított politikai támadást</a><br>

Magyar Nemzet
2005. 07. 10. 22:01
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hogy értékelhessük, mit jelent az, ha Molnár László iránytűnek nevez és hitelesnek tart iratokat, érdemes feleleveníteni a végzettségére nézve ingatlan-értékbecslő Molnár frakcióvezető-helyettes néhány korábbi viszontagságos kalandját különböző dokumentumokkal.

A Hargita Plusz Építőipari és Szolgáltató Kft.-t egy 1990. június 24-én kelt társasági szerződéssel hozták létre. A kft. valamennyi tagja egyben ügyvezető is volt, ám a munkáltatói jogkört és a cég szerződéseivel kapcsolatos jogköröket Molnár László gyakorolta. Néhány hónappal később jegyezték be a Hargita Ifjúsági Lakásépítő Szövetkezetet. Itt Molnár László az elnökhelyettesi posztot töltötte be. Molnár mindkét cégnél a működési, számviteli, pénzügyi, termelési és értékesítési folyamatokért felelős vezető volt.

A Hargita Plusz építkezési tevékenységet folytatott, többek között a Hargita Ifjúsági Lakásépítő Szövetkezet önerős lakásépítéseiben is részt vett. A szövetkezet szerkezetkész lakások építésével foglalkozott. A szerződéskötéseket Molnár László intézte. Az eredeti szerződéseket Molnár javaslatára később módosították, erre való hivatkozással Molnár több lakásvásárlótól nagyobb összegeket vett át. Molnár László az így átvett pénzekről bizonylatokat nem állított ki, s azok nem is érkeztek meg a Hargita Ifjúsági Lakásépítő Szövetkezethez.

A két fenti cégnél folyó tranzakciók következtében a békéscsabai városi ügyészség néhány évvel ezelőtt vádat emelt Molnár László ellen vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettében, többrendbeli számviteli fegyelem megsértése vétségében, valamint magánokirat-hamisítás vétségében. A vádirat szerint Molnár László a két társaság vagyonának kezelése közben rendszeresen megszegte hivatalos kötelezettségeit, a könyvvitelre vonatkozó rendelkezéseket és a bizonylati fegyelmet, s így nagyban elősegítette, hogy a Hargita Ifjúsági Lakásépítő Szövetkezetnél nagyobb vagyoni kár keletkezzen.

Orbán Viktor meghallgatása után Molnár László közölte: azért szakították meg és halasztották egy későbbi időpontra az ellenzéki pártelnök meghallgatását, mert Mayer Aranka olyan dokumentumokat ajánlott fel, amelyek áttanulmányozása további kérdéseket vethet fel. A szocialista specialista elmondta: két CD-t kaptak Mayer Arankától, de nem tudják, mi van rajtuk. Július 20-án a Tokaj Kereskedőház Rt. jelenlegi és korábbi vezetőit, valamint az ÁPV Rt. illetékeseit hallgatja meg a bizottság.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.