Lapunk megtalálta Joav Blumot

Mindenképpen lesz kaszinóváros a Velencei-tó partján – jelentette ki a Magyar Nemzetnek adott interjújában Joav Blum. A sukorói kaszinóvárost megvalósítani kívánó King’s City társalapítója értetlenül áll az őt és a befektetői körét ért támadások előtt, mert szerinte minden lépésük a jogszabályoknak megfelelően történt.

Szabó Eszter
2009. 09. 07. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Zsidó Világkongresszus izraeli alelnöke lapunknak tagadta, hogy ingatlanpanamában venne részt, szerinte erre az általa képviselt befektetők anyagi helyzete miatt amúgy sem lenne szükség. Az izraeli–magyar üzletember elárulta, hogyan tudta tárgyalóasztalhoz ültetni Gyurcsány Ferencet, Bajnai Gordont és Tátrai Miklóst akkor, amikor még a birtokában sem volt a sukorói terület, s miként tudta elérni, hogy elképzelése szélsebesen megkapta a kiemelt beruházás minősítésével járó támogatást a kabinettől. Blum, aki egyben az izraeli kormánypárt, a Likud tagja, állítja: a közokirat-hamisítás vádja, a vállalkozásával kapcsolatos négy ügyészségi óvás, valamint a számvevőszéki tiltakozás csak akkor ártana a hírnevének, ha nem lenne száz százalékig ártatlan ezekben az ügyekben.
Hangsúlyozta, hogy fogalmuk sincs arról, hogy az államigazgatási rendszeren belül miként került sor a kiemelt beruházás címkéjének elnyerésére, kik hozták meg az erről szóló döntést.

Interjú a 11. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.