Lakos túlépítette a luxusvilláját?

A maximális beépítési százalékot meghatározó önkormányzati rendelet alapján Lakos Imre szabad demokrata képviselő ingatlanja csupán 15 százalékot foglalhatna el ezer négyzetmétert meghaladó újbudai telkén, ám a pálmafával díszített udvar legalább 35-40 százalékán terül el a gazdasági válság évében felépült luxusvilla. Lakos állítja: minden megfelel a jogszabályoknak, az építési engedélyt pedig nem ő kérte.

Mizsei Bernadett
2009. 11. 05. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lakos Imre szabad demokrata országgyűlési képviselő az idén a világgazdasági válság ellenére is fel tudta építeni újbudai luxusvilláját. Jól látható, és ezt bizonyítja a XI. kerületi önkormányzat által működtetett, légi felvételeket tartalmazó portál, a terinfo.ujbuda.hu is: a rendelet ellenére 15 százalékot jóval meghaladó területen fekszik Lakos Imre ingatlanja. A XI. kerületi alpolgármesteri tisztet is betöltő országgyűlési képviselő lapunknak azt állította: minden hatályos jogszabálynak és előírásnak megfelelően végezte az építkezést. Arra azonban nem válaszolt, mely hivatal adta ki az építési és a használatba vételi engedélyt. Állítása szerint nem is ő maga intézte az engedélyeztetést. Ez azért furcsa, mert az 1021 négyzetméteres terület 2004 óta Lakos tulajdonában van. Azt sem árulta el, ki intézkedett helyette, arra hivatkozva, hogy másról nem ad ki információt.
*
Kupper András (Fidesz) országgyűlési és XI. kerületi képviselő megkeresésünkre úgy nyilatkozott: bár a konkrét esetet nem ismeri, de úgy véli: ha Lakos a jogszabályoktól eltérően építkezett, akár Oszkó Péter pénzügyminiszternek, neki is fizetnie kell. Hozzátette: Lakosnak azzal is számolnia kell, hogy a választópolgárok ez alapján fogják megítélni politikai teljesítményét is.
Hajdu László független, egykori SZDSZ-es kerületi képviselő a Magyar Nemzet kérdésére kijelentette, megdöbbentőnek találja, hogy éppen a városfejlesztésért felelős alpolgármester esett ilyen hibába.
Nemrégiben attól volt hangos a sajtó, hogy az SZDSZ képviselője luxusautót bérel. A BMW bérleti díja félmillió forintra becsülhető, miközben vagyonnyilatkozatában egymillió forintos jövedelmet vallott be. Mint arról korábban beszámoltunk, Lakos felesége, Molnár Judit ügyvédi irodája 2003-ban havonta nettó 700 ezer forintot kapott a XI. kerületi önkormányzattól, hogy a hivatal peres lakásügyeiben szakvéleményeket, jogi állásfoglalásokat készítsen és tanácsokat adjon. További 700 ezer forint járt azért, hogy az önkormányzat tulajdonában lévő ingatlanok adásvételi és csereszerződéseket, illetve az ehhez kapcsolódó földhivatali bejegyzéseket intézze. Molnár ügyvédi irodája készítette el a társasházi alapító okiratok módosítását, a földhivatali bejegyzéshez szükséges dokumentációt, és eljárt ezekben az ügyekben. A teljes évet tekintve Lakos felesége irodájának legalább 28 millió forintot utalt át a szocialista polgármester vezette önkormányzat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.