Baloldali újságírók Hiller tanácsadói

A Magyar Narancs egyik újságírója kilencmillió, egy népszabadságos kollégája hatmillió forintért adott tanácsokat az elmúlt években a Hiller István vezette Oktatási és Kulturális Minisztériumnak. Eközben az Országos Választási Bizottság SZDSZ-es delegáltjának ügyvédi irodája több mint négymillió, a tárca volt helyettes államtitkára hatmillió forintot tehetett zsebre a jó tanácsaiért – számol be a csütörtöki Magyar Nemzet.

Magyar Nemzet
2010. 01. 07. 5:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bársonyszékbe kerülése óta tavaly novemberig összesen 470 millió forintot fizetett ki különböző tanácsokért Hiller István oktatási és kulturális miniszter – derül ki az Országgyűlés honlapján közzétett listából. A tárcavezető a jelek szerint az idő előrehaladtával egyre tanácstalanabb lett, mert évről évre egyre több adóforintot osztott szét tanácsadói között. Míg 2006-ban huszonkétmillió forintot, 2007-ben már ennek az összegnek csaknem a hétszeresét, 144 milliót. A tomboló válság ellenére 2008-ban tovább nőtt a tanácsadók javadalmazása, a két évvel korábbi összeg nyolcszorosára, 172 millió forintra emelkedett, tavaly pedig 131 millió forint jutott a szakértőknek.

A listát végigböngészve több érdekes cég, illetve személy nevére bukkantunk. Például Poczkodi Balázs ügyvédi irodája mintegy 4,4 millió forintot kapott tavaly augusztus és október között tanácsadásért. Poczkodi Balázs az Országos Választási Bizottság SZDSZ-es delegáltja. Egyébként a nevével fémjelzett ügyvédi iroda a hamvába holt kormányzati negyed luxusberuházásból is hasznot húzott: akkor húszmillió forintos megbízást kaptak. Feltűnően sok szerződést kötöttek a tárcánál esélyegyenlőségi, illetve roma gyermekek integrációját elősegítő tanácsadásra. Az egyik legfőbb esélyegyenlőségi tanácsadó az Oranje Bt., amely 2007-ben és 2008-ban évente 4,32 millió, tavaly pedig öthavi munkáért 1,125 millió forintot kapott Hilleréktől a hátrányos helyzetű gyerekek beilleszkedését segítő tanácsokért – írja a csütörtöki Magyar Nemzet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.