A főosztályvezető emlékeztetett arra, hogy a turizmusfejlesztés keretét az Új Széchenyi-terv (ÚSZT) tartalmazza, amelyben az egészségipart, és ezen belül az egészségturizmust kitörési területként határozzák meg. Nemes Andrea kifejtette, hogy a SZÉP Kártyát még az idén bevezetik a magyar piacra. A kártyakibocsátókkal szemben elvárás, hogy olyan, országos lefedettséggel rendelkező gazdasági társaságok legyenek, amelyek már rendelkeznek tapasztalatokkal.
A SZÉP Kártya kibocsátójának a tevékenység megkezdését a Magyar Kereskedelmi és Engedélyezési Hivatalnál kell bejelentenie – mondta a főosztályvezető. Kitért arra is, hogy a SZÉP Kártya a munkáltató által adható cafeteriaelemek között is a legkedvezőbb, évente 300 ezer forint határig kedvezményes adózással lehet igénybe venni.
A főosztályvezető kiemelte, már megjelent a SZÉP Kártya kibocsátását szabályozó kormányrendelet. Nemes Andrea hangsúlyozta, hogy a kártyával a szálláshelyhez kapcsolódó, a belföldi turizmust serkentő, az egészség megtartását segítő szolgáltatásokat lehet igénybe venni. A konferencián a főosztályvezető beszélt arról is, hogy a tárcánál létrejött egy monitoringbizottság, amely figyelemmel kíséri a SZÉP Kártya helyzetét.
(MTI)
A varsói külügy a Vatikánnál tiltakozott két lengyel püspök miatt
