Ha követelései nem teljesülnek, nem veszi be a gyógyszereit

Éhségsztrájkkal fenyegetőzik belgrádi sajtójelentések szerint a hágai börtönében ülő Ratko Mladics volt boszniai szerb hadseregparancsnok. <br /><br /><strong><a href="http://www.mno.hu/portal/788946" target="_blank">• „Alig várom, hogy annak az állatnak a szemébe nézzek”</a></strong>

MNO
2011. 06. 06. 12:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az egykori Jugoszláviában elkövetett háborús bűncselekményeket kivizsgáló Nemzetközi Törvényszék foglya azt hangoztatja, hogy ha követelései nem teljesülnek azonnal, akkor nem veszi be gyógyszereit, és élelmet sem vesz magához – írta hétfői számában a Blic című napilap. A nyugalmazott tábornok „azonnal megfelelő orvosi ellátást” követel, valamint azt, hogy családtagjai és ügyvédei látogathassák.

A belgrádi újság azt is idézi Mladicstól, hogy „élete nagy hibáját” követte el, amikor nem lett öngyilkos. Éhségsztrájkkal fenyegetőzött arra az esetre is, ha az ENSZ-törvényszék nem vállalja át perének ügyvédi költségeit.

Védője, Milos Saljics közlése szerint a vádlott ügyvédi csapata még nem állt össze. Egyelőre annyi tudható, hogy benne lesz a 92 éves Smilja Abramov nemzetközi jogász, aki éveken át volt Slobodan Milosevics egykori szerb és jugoszláv elnök tanácsadója. Mladics ellen 11 pontban emelnek vádat népirtás, emberiesség elleni bűntettek és a háborús jog megsértése miatt.

A törvényszék előtti első megjelenésekor, múlt pénteken a vádakat „gyalázatosaknak” és „szörnyűeknek” nevezte. A bíró július 4-ére tűzte ki a következő tárgyalást.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.