28 másodpercig csókolnak átlagosan

Hetente egyszer sem csókolja meg egymást a brit házaspárok ötöde, a szigetországban Kelet-Anglia lakosai a legcsókosabbak – ilyen információkkal szolgál az a felmérés, amelyet a Brit Szívalapítvány végeztetett.

MNO
2011. 08. 04. 7:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A fontosabb kérdések a mesterséges lélegeztetéssel történő újraélesztés és életben tartás köré csoportosultak – és ennek oktatását célozza az egész kutakodás –, de mellékesen csókszokásokról is tudakozódtak a kérdezők. Kiderült, hogy a csókhossz házaspárok között legfeljebb 5 másodperc, hogy a 18–24 életév közötti korosztály a legcsókosabb: hetente átlagosan 11-szer tapadnak egymáshoz ajkukkal a párok.

A tanulmányt ismertető The Daily Telegraph című brit lap arra a nemigen meglepő megállapításra is kitér, hogy minél idősebb egy házaspár, annál kevesebbet csókolózik. A brit országos csóktérképet tekintve a kelet-angliaiak hetente 9 csókkal a legszorgosabb szájúak, a skótok viszont tartósabban teszik: náluk 28 másodperc az átlagcsókhossz. Ami a felmérés komoly részét illeti: a szájon át történő lélegeztetés oktatásának bevezetését a tanárok 86, a diákok 78, a szülők 70 százaléka támogatja.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.