59 település helyzetén javíthat a 800 milliós projekt

Belvízelvezető csatornák rekonstrukciós programja indul nyáron a Tiszántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság (Tikövizig) területén; a mintegy 800 milliós projekt 59 település helyzetét javíthatja.

MNO
2011. 08. 03. 12:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bara Sándor, a Tikövizig igazgatója szerdai debreceni sajtótájékoztatóján ismertette: az egyéves projekt során 103 kilométeren csatornaiszaptalanítást, burkolati helyreállítást és műtárgyak építését végzik. Ez 3500 négyzetkilométer vízgyűjtő területre fejti ki kedvező hatását – tette hozzá.

A projekttel a legkritikusabb állapotban lévő csatornákat teszik majd rendbe. Megnöveli a költségeket, hogy ezúttal elvégzik a Kálló egy szakaszának rekonstrukcióját is, ami sokkal nagyobb munkát jelent, mint a kisebb csatornák.

A most induló rekonstrukció a második üteme a tavaly decemberben kezdődött és az idén véget érő munkálatnak, amellyel 500 millió forintból mintegy 200 kilométer csatornát újítanak fel.

Bara Sándor az MTI kérdésére elmondta: területükön mintegy 7700 kilométer csatorna található, ebből 3400 kilométer az a szakasz, amely önkormányzatok vagy magánszemélyek tulajdonában, kezelésében van. Az igazgató megjegyezte, hogy ezek rendben tartására több figyelmet és forrást kellene fordítaniuk a fenntartóknak.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.