6 millió dollárt kerestek az illegális programokkal

Őrizetbe vett a dél-koreai rendőrség öt személyt, akik a gyanú szerint észak-koreai hackerekkel együttműködve dollármilliókat loptak online szerencsejáték-oldalakról – tudatták csütörtökön a szöuli hatóságok.

MNO
2011. 08. 04. 9:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendőrség közleménye szerint az őrizetbe vettek között egy kínai állampolgár is van. A Kínában tevékenykedő hackercsoport olyan programokat értékesített, amelyek a felhasználóknak lehetővé tették, hogy tényleges játék nélkül pontokat szerezzenek az internetes szerencsejáték-portálokon, majd azokat készpénzre váltsák az ezt lehetővé tevő, hasonló profilú oldalakon.

A hatóságok elmondták, hogy a csoport a programokkal az elmúlt másfél évben hatmillió dollárra tett szert. A rendőrség az észak-koreai számítógépes központot nevezte meg bűnrészesként, ahol 1200 szakértő fejleszt szoftvereket és hardvereket az elszigetelt állam számára. Szöul nemrég azzal vádolta meg Phenjant, hogy az utóbbi években fokozta a Dél-Korea, illetve az Egyesült Államok elleni kibertámadásokat. Az ügyészség korábban azt közölte, hogy Észak feltörte és több napra megbénította az egyik legnagyobb dél-koreai bankrendszert.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.