A forint-frank szkanderben most előbbi áll jobban

A japán jegybank intervenciója által megmozdított főbb deviza-keresztárfolyamoknak köszönhetően erősödhetett kissé csütörtök délelőtt a forint, ennek mértékét azonban korlátozta a dollárral szemben gyengülő euró.<br /><br /><a href="http://mno.hu/portal/801442" target="_blank"><strong>• Izmosodott a forint</strong></a>

MNO
2011. 08. 04. 8:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A dollárt csütörtök délelőtt tíz óra után 191,24 forinton jegyezték 1,4239 dolláros euró árfolyam mellett a szerda délutáni 190,64 forintos és 1,4305 dolláros jegyzésekkel szemben. Az eurót csütörtök délelőtt tíz után 272,15 forinton jegyezték a bankközi kereskedelemben a szerda délutáni 272,55 forinttal szemben.

A svájci frank jegyzése csütörtök délelőtt 245,66 forint, szemben a szerda délutáni 248,54 forinttal. A svájci jegybank szerdai likviditásbővítő intézkedése után csütörtökre virradóra a japán jegybank is interveniált a szintén befektetési menedéknek tekintett jen erősödésének megfékezésére. A G7 márciusi koordinált akciójával ellentétben a japán jegybank most egymaga lépett fel jeneladásokkal a devizapiacon. Piaci becslések szerint a jegybank ezermilliárd jent adott el a devizapiacon. A dollár a jegybanki intervenció hatására 77 jenes jegyzésekről 79 környékére, az euró 111 alatti jenjegyzésekről 113 fölé erősödött. A dollár és az euró eközben folyamatosan korrigálta árfolyamát a svájci frankkal szemben szerdán elért mélypontokhoz képest, az euró csütörtökre virradóra 1,10 alatti svájcifrank-jegyzésekről 1,11 fölé, a dollár 0,77 alatti svájcifrank-jegyzésekről 0,78 közelébe erősödött.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.