„A művelet végrehajtva, megadom magam a Delta erőnek”

„Breivik, parancsnok, az iszlamizálás elleni antikommunista ellenállás harcosa. A művelet végrehajtva, megadom magam a Delta erőnek.” Ezekkel a szavakkal jelentette be Anders Behring Breivik a rendőrségnek, hogy mészárlást hajtott végre – jelentette egy norvég napilap szerdán. <br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/801094" target="_blank"><strong>• Veszélyben Breivik élete? – Nagyon féltik a tömeggyilkost</strong></a>

MNO
2011. 08. 03. 14:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amikor tüzet nyitott a munkáspárti fiatalokra Utoya szigetén, 69-et megölve közülük, a 32 éves szélsőséges felhívta a rendőrség 112-es segélyhívó számát, és ezt a néhány szót mondta – írta a Verdens Gang (VG) című bulvárlap. „A hívás nem tartott tovább három másodpercnél” – tette hozzá a lap, amely szerint a rendőrség kísérletei, hogy telefonon kapcsolatba lépjen a tettessel, kudarcba fulladtak.

„Kaptunk egy telefonhívást Behring Breivik telefonjáról, de nincs bizonyítékunk rá, hogy valóban ő volt” – mondta el a francia hírügynökségnek Henning Holtaas, az oslói rendőrség egyik szóvivője. „Nem tudjuk megerősíteni sem azt, hogy ő volt, sem azt, hogy az hangzott el, amit az újság tudni vél” – tette hozzá. A VG szerint a rendőrség nem találta meg Behring Breivik mobiltelefonját a szigeten. Ezt Henning Holtaas nem kívánta kommentálni.

Július 22-én legalább egy óra telt el aközött, hogy a rendőrség megkapta a lövöldözésről szóló első riasztásokat és a Delta nevű rendőrségi elit elfogta Andres Behring Breiviket. Körülbelül másfél órával a lövöldözés kezdete előtt a magát az iszlám és az európai multikulturalizmus ellen háborút kirobbantani akaró „keresztes lovagnak” nevező férfi felrobbantott egy robbanóanyaggal megrakott kisteherautót a norvég kormány székháza közelében. A detonációban nyolcan haltak meg.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.