Amerikában műtötték meg Gandhit

Megműtötték Sonia Gandhit, az indiai Kongresszus Párt vezetőjét az Egyesült Államokban – közölte csütörtökön a balközép kormányzó párt szóvivője.

MNO
2011. 08. 04. 12:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az olasz származású indiai politikust, az 1991-ben meggyilkolt Radzsiv Gandhi kormányfő özvegyét tekintik az ország legbefolyásosabb személyiségének. Dzsanardhan Dvivedi szóvivő nem volt hajlandó közelebbit közölni a műtétről, csak annyit mondott, hogy jól sikerült, és Sonia Gandhinak néhány hétre van szüksége a felépüléshez. „Orvosai tanácsára utazott külföldre, s két vagy három hétig távol lesz – tette hozzá a szóvivő. „A műtét rendben zajlott, állapota kielégítő.„

A 64 éves Sonia Gandhi távollétére négytagú bizottságot nevezett ki, amely a Kongresszus Párt napi ügyeit intézi. A bizottság tagja fia, Ráhul is, akit megfigyelők India lehetséges jövőbeli miniszterelnökének tekintenek.

Sonia Gandhi néhai férje Indira Gandhi volt kormányfő fia volt, akit szintén meggyilkoltak 1984-ben, ő pedig India függetlensége egyik atyjának, Dzsaváharlál Nehrunak volt a lánya. A Nehru–Gandhi politikusdinasztia nem áll vérségi kapcsolatban Mahátma Gandhival.

A politikus távolléte, illetve a betegsége körüli bizonytalanság tovább növelheti a korrupciós botrányokkal és a magas inflációval küzdő Kongresszus Párt gondjait.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.