Bizakodó a gazdasági miniszter

A német gazdaság továbbra is növekszik, annak ellenére, hogy egyre több jel utal arra, hogy a világpiaci bővülés üteme lassult – mondta Philipp Rösler, Németország gazdasági minisztere szerdán.

MNO
2011. 08. 03. 12:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rösler szerint a német növekedés „kiváló”, és abbéli meggyőződésének adott hangot, hogy a világgazdaság növekedési ütemének lassulása nem okoz meglepetést és nem ad okot az aggodalomra.

A miniszter szerint „a jelenleg tapasztalt erőteljes német növekedés kétharmad részt az erős belső gazdaságnak köszönhető”. Kijelentette ugyanakkor, hogy exportáló országként hatással vannak Németországra a más régiók fejleményei.

A politikus, aki Angela Merkel szabadsága idején az országot irányítja, arról tájékoztatott, hogy a kormány szerdai ülésén nem került szóba az olaszországi helyzet.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.