Budapest adósbesorolása nem változik

Budapest adósbesorolásait nem érinti, hogy a Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) moratóriumot kért a miniszterelnöktől a svájci frankban denominált önkormányzati hitelek tőketörlesztésére – közölte csütörtökön a Standard & Poor’s.

MNO
2011. 08. 04. 17:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A világ legnagyobb hitelminősítő csoportjának londoni bejelentése szerint az S&P besorolási kritériumai alapján bármiféle ilyen jellegű fizetési késedelem vagy halasztás – ha az túlmegy a lejáratot követő ötödik munkanapon – nem törlesztővé válás megállapítását eredményezheti.

Mindazonáltal a Standard & Poor’s tudomása szerint Budapestnek – az egyetlen olyan magyar önkormányzatnak, amelyre az S&P külön adósbesorolást tart érvényben – nincsenek svájci frankban denominált hitelei, és így a magyar fővárost nem érinti a moratóriumjavaslat.

A Standard & Poor’s szerint mindemellett Budapest elkötelezett amellett, hogy minden törlesztését maradéktalanul és időben teljesítse; ezt tükrözi a Budapestre érvényben tartott befektetői ajánlású adósosztályzat – áll a hitelminősítő csütörtöki londoni közleményében. Az S&P a magyar szuverén adósi besorolással egyező, negatív kilátású „BBB mínusz” osztályzattal tartja nyilván Budapest hosszú futamidejű kötelezettségeit.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.