Csak Dunakeszi külterületén lehet felszállóhelyet létesíteni

Rendeletben tiltotta meg Dunakeszi önkormányzata, hogy a város határán belül siklóernyős vagy sárkányrepülős felszállóhelyet létesítsenek, üzemeltessenek – közölték a település honlapján.

MNO
2011. 08. 03. 19:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A korlátozásról a Dunakeszi felett kis magasságban repülő motoros járművek egyre sűrűbb felbukkanása, illetve lakossági panaszok miatt döntöttek. A helyi önkormányzat a legutóbbi ülésén – helyt adva a beérkezett, több száz aláírással ellátott lakossági kérelemnek – rendeletben szabályozta a város légterének használatát. Az új szabály szerint a jövőben tilos motoros légi járművek – például a motoros siklóernyők és sárkányrepülők – számára felszállóhelyet létesíteni vagy ilyen helyet üzemeltetni Dunakeszin, mert a város sűrűn lakott, s az emberek jogos igénye, hogy indokolatlan zajkeltéssel ne zavarják a nyugalmukat.

A rendelet kimondja azt is, hogy a légi járművek kizárólag a dunakeszi repülőtérről, ellenőrzött körülmények között hajthatnak végre felszállást. Az MTI információi szerint a panaszok egy részének hátterében egy Fótról áttelepült, motoros sárkányrepülőkkel foglalkozó cég tevékenysége áll. A cég által üzemeltetett felszállóhely immár legálisnak minősül – derül ki a www.dunakeszi.hu honlapról.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.