Cseh Laci visszatér Kínába, és megmutatja a világnak

Tizenhat sportágban 103 magyar sportoló vesz részt az idei nyári Universiadén, amelyet augusztus 12. és 23. között rendeznek meg a kínai Sencsenben – jelentették be a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) sajtótájékoztatóján.

MNO
2011. 08. 03. 13:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az egyetemi és főiskolai sportolók világméretű seregszemléjén 24 sportágban több mint 7000 versenyző méri össze tudását. A MEFS vezetői konkrét elvárásokat nem fogalmaztak meg a magyar versenyzőkkel szemben, mert a mezőny erősségére csak a helyszínen derül fény. Vincze Pál alelnök-csapatvezető szerint jó eredmény elsősorban az úszó Cseh Lászlótól, a tornász Hídvégi Vidtől, a 400 méteres síkfutásban induló Deák Nagy Marcelltől, továbbá a vívóktól és a férfi vízilabda-válogatottól várható.

Csurka Gergely sajtófőnök bejelentette: bár Cseh Lászlót 200 és 400 méter vegyesre, valamint 200 méter pillangóra is nevezték, mivel Sencsenben magas a páratartalom, az asztmával küszködő háromszoros olimpiai ezüstérmes versenyző csak a helyszínen dönti el, melyik versenyszámban áll rajthoz.

Az említetteken kívül még a cselgáncsozóktól, a tekvondósoktól, a sportlövészektől és a súlyemelő Baranyai Jánostól lehet pontszerző helyezésre számítani. Érdekesség, hogy a férfi kosárlabda-válogatott 20 évi szünet után tér vissza az Universiadéra. A MEFS kiadványa szerint Magyarország eddig 112 arany-, 92 ezüst- és 98 bronzérmet nyert a nyári Universiadékon. Legutóbb, 2009-ben, Belgrádban 1 első, 2 második és 5 harmadik helyezést értek el a magyar versenyzők.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.