Csehországban nem kell tartani a járványtól

Megerősítette Csehország elsőrendű befektetői adósosztályzatait csütörtökön a Moody’s Investors Service. A nemzetközi hitelminősítő szerint korlátozott annak a kockázata, hogy az euróövezeti periféria adósságválsága átterjed a cseh gazdaságra.

MNO
2011. 08. 04. 19:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Moody’s londoni bejelentése szerint a megerősítés a cseh kormány devizában és hazai valutában kiadott kötvényeinek stabil kilátású „A1” besorolására, a rövid futamidejű szuverén devizakötvények „P-1” osztályzatára, a devizabetétekre meghatározott „A1/P-1” szintű országplafonra, a kereskedelmi adósokra megállapított „Aa1/P-1” felső devizaadósság-besorolási korlátra, valamint a helyi valutában fennálló adósságok és betétek lehetséges legjobb, „Aaa” országplafon-minősítésére vonatkozik.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.