Elegük lett a kiskutyából, majd agyonütötték

Lapáttal ütöttek agyon egy kiskutyát Baranya megyében; a két gyanúsítottat elfogták, az ügyben állatkínzás gyanúja miatt folyik eljárás – közölte a Szigetvári Rendőrkapitányság csütörtökön a rendőrség honlapján.

MNO
2011. 08. 04. 18:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kapitányságra július elején érkezett bejelentés arról, hogy Sumony-Csobokapuszta határában a szántóföldek melletti árokban egy reklámszatyorban két keverék kiskutyát találtak; az egyik állat már nem élt. Mivel a kutyákat bántalmazták, a szentlőrinci rendőrőrs nyomozói széles körű adatgyűjtésbe kezdtek, és felderítették a két elkövetőt.

A gyanúsítottak – akikről a rendőrkapitányság csak annyit közölt, hogy „családtagok” – a rendőröknek azt mondták: a kiskutyákat ajándékba kapták, de három hét elteltével terhessé vált számukra azok gondozása, ezért úgy döntöttek, hogy agyonverik őket. Szatyorba tették az ebeket, a közeli szántóföldön vaslapáttal néhány erős ütést mértek rájuk, majd a szatyrot az árokba dobták. Abban a tudatban mentek haza, hogy mindkét állat kimúlt. Az életben maradt kiskutyát jelenleg a megmentője gondozza – áll a közleményben.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.