Elrendelték a riasztást, embereket menekítenek a víz elől + Képriport

Az Országos Meteorológiai Szolgálat adatai szerint estig narancssárga riasztás van érvényben a dél-dunántúli régióban. Időközben két utcát le kellett zárni csütörtökön Győrben, mivel nagy mennyiségű víz gyűlt össze az utakon az éjszaka óta tartó esőzés miatt. A legmélyebben fekvő házból két embert kimenekítettek a tűzoltók – mondta Sallai Péter alezredes, a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője. <br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/801572"><strong>• Negyven esethez hívták a tűzoltókat</strong></a>

MNO
2011. 08. 04. 12:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két utcát le kellett zárni csütörtökön Győrben, mivel nagy mennyiségű víz gyűlt össze az utakon. Két embert a legmélyebben fekvő emeletes házból hoztak ki, amely előtt 40 centiméter magasan állt a víz. A vizet a tűzoltók három szivattyúval eltávolították, a ház alsó szintjét áramtalanították. Közben a Pannon-Víz szakemberei egy átereszt javítottak ki, mert a Gyepszél út nagy része víz alá került – közölte az alezredes.

A nagy esőzés Kapuvár térségében is gondokat okozott. A kapuvári kórház kazánházába betört a víz, a tűzoltók szivattyúzták ki. Több helyen beavatkoztak, ahol utcákat öntött el, pincékbe tört be a víz. Kapuváron 70 milliméter eső esett szerda éjjel óta. Győrszemere-Nagyszentpálon árkok teltek meg vízzel veszélyeztetve az ingatlanokat. A veszély elhárításában a helyi önkéntes tűzoltók is közreműködtek – mondta Bogdány Balázs főhadnagy, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság ügyeletese. Győr és Kapuvár térségében a kora délutáni órákig tíz helyszínre vonultak a tűzoltók.

Útlezárások az eső miatt

Két helyen utat zártak le, egy vonalon pedig a vonatok helyett autóbuszok szállítják az utasokat a csütörtök délutáni heves esőzés miatt Baranya megyében. A Vókány felé vezető 5711-es számú útszakaszt teljes szélességében lezárták, mert a siklósi szőlőhegyről nagy mennyiségű hordalékot mosott az eső az úttestre. A megyei rendőr-főkapitányság később azt közölte: az 5701-es út Pócsa község belterületén található szakaszát is lezárták.

Az útlezárásokat késő délutánra feloldották. A MÁV kommunikációs igazgatósága csütörtök délután arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a Mohács-Villány vasútvonalon a heves esőzést követően két szakaszon vízátfolyást észleltek, ezért a két állomás között autóbuszok szállítják az utasokat. A szakemberek dolgoznak a pálya megtisztításán és helyreállításán.

A Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság pécsi ügyeletese az MTI-nek elmondta, hogy sok riasztást kaptak a siklósi térségből, elsősorban vízszivattyúzáshoz kértek tőlük segítséget. A siklósiakon kívül a térségben dolgoznak a pécsi és a mohácsi tűzoltók, valamint a katasztrófavédelem munkatársai is.

A Met.hu-n található térkép szerint éjfélig narancssárga riasztás van érvényben a dél-dunántúli régióban.

(MTI, MNO)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.