Félmillióan is elérhetik a százéves kort

A mai húszéveseknek szüleiknél kétszer nagyobb esélyük van arra, hogy elérik a százéves kort, ami válsággal fenyeget az idősek egészségügyi és jóléti ellátásában – közölték csütörtökön a brit munka- és nyugdíjügyi minisztérium illetékesei.

MNO
2011. 08. 04. 9:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A minisztérium által készített tanulmány szerint az idén születő gyerekeknek ötvenszer nagyobb esélye van a százéves kor elérésére, mint a száz évvel ezelőtt születetteknek. „A drámai sebesség, amellyel az élettartam változik, azt jelenti, hogy alapjaiban újra kell gondolnunk későbbi életünket” – mondta Steve Webb miniszter. A jelentés előrejelzése szerint 2066-ra félmillió körül lehet a száz év feletti emberek száma a szigetországban.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.