Hatvan borász vonultatja fel borait

Egy tucatnál több hazai borvidék pincészetei vonultatják fel boraikat a IV. győri bor-, borlovag- és gasztronómiai fesztiválon augusztus 25–28. között a Széchenyi téren. A rendezvényt ingyenes szabadtéri dzsessz- és világzenei koncertek színesítik – mondta Bolla Péter, az önkormányzat kabinetfőnöke az eseményt beharangozó csütörtöki sajtótájékoztatón.

MNO
2011. 08. 04. 19:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ismertetése szerint évről évre egyre nagyobb az érdeklődés a borászok részéről a fesztivál iránt. Az idén már hatvan borász – hússzal több, mint tavaly – kínálja a jóféle nedűket a fesztivál vendégeinek. Verseny keretében megválasztják a város borát a pannonhalmi borvidék kínálatából, a bort kóstolgató látogatók pedig a közönségdíjra érdemes borra szavazhatnak.

A programot a borlovagrendek látványos felvonulása nyitja meg augusztus 25-én, és két nappal később kerül sor az új borlovagok avatási ceremóniájára a bencés templomban. A nyitónapon egyebek között a balkáni és román cigány, illetve közel-keleti tradicionális zenét a magyar zenével ötvöző Besh o drom együttes ad koncertet. A Balázs Feco Band nosztalgiakoncertje pénteken hangzik el, és ugyanaznap fellép még a hagyományos dzsesszt játszó poznani Dixie Company.

Szombaton három tenor, László Boldizsár, a Cotton Club Singers egykori frontembere Cseh Attilával és Kóbor Tamással az operairodalom klasszikusaiból és bordalokból készült összeállítást mutat be. Formációjukhoz vendégként csatlakozik a negyedik bortenor, Hajdu András magánénekes.

A bornapokat és ezzel együtt a győri nyári fesztivált a Chico & the Gypsies, a Gipsy Kings együttes alapítójának fergeteges latin estje zárja a Városház téren és a Szent István úton, ahol akár 50-80 ezer ember is elfér – mondta a kabinetfőnök.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.