Hová tűntek? – Legénység nélküli hajó feneklett meg

Vizsgálatot indítottak az indiai hatóságok szerdán annak kiderítésére, hogyan juthatott észrevétlenül a nemzeti felségvizekre egy legénység nélküli olajszállító hajó, amely végül egy mumbaji strandon feneklett meg.

MNO
2011. 08. 03. 15:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az eset már csak azért is rendkívül kellemetlen a parti őrség számára, mert a 2008-as mumbaji terrortámadások óta India kiemelt feladatként kezeli a part menti biztonság szavatolását.

A 166 halálos áldozatot követelő merénylet elkövetői – egy tízfős iszlamista kommandó – ugyanis az óceánon keresztül érkeztek a tett helyszínére, miután sikerült eltéríteniük Mumbaj irányába az indiai partoknál közlekedő egyik halászhajót.

A védelmi minisztérium szóvivője elmondta, hogy a panamai zászló alatt közlekedő tanker 13 fős legénysége még június 29-én Omán közelében adott le vészjelzést, amikor észrevették, hogy víz jelent meg a gépházban. A következő napon a járművet elhagyták.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.