Huszonöt évet kapott a szlovákiai magyar politikus gyilkosa

Huszonöt éves szabadságvesztésre ítélte a bazini különleges büntetőbíróság K. Istvánt, aki tavaly júliusban meggyilkolta Basternák László szlovákiai magyar politikust, Ógyalla főellenőrét és volt polgármesterét – közölték csütörtökön Pozsonyban. <br /><br /> <a href="http://www.mno.hu/portal/724880" target="_blank"><strong>• Vizsgálati fogságban várja a fejleményeket Basternák gyilkosa </strong><br /></a><a href="http://www.mno.hu/portal/724210" target="_blank"><strong>• Kamera rögzítette Basternák László kivégzését?</strong></a>

MNO
2011. 08. 04. 12:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bírósági döntés még nem jogerős, mert az elítélt fellebbezett. A hatályos törvények szerint az ilyen gyilkosságért a vádlott akár életfogytiglani börtönbüntetést is kaphatott volna.

„K. István pénzért gyilkolt, tehát tettének anyagi indokai voltak. Értelmes ember, s van remény, hogy megjavul” – indokolta a döntést a bíróság.

Basternák Lászlót, aki Ógyalla város főellenőre, Nyitra megyei képviselője és a Magyar Koalíció Pártjának révkomáromi járási elnöke volt, 2010. július 9-én este lőfegyverrel ölték meg a háza előtt.

A vádlott végig tagadta, hogy ő lett volna a gyilkos, de a bíróság bizonyítva látta az esetet. Nyilvánosan máig nem közölték, mi volt a gyilkosság indítóoka. Többségi vélemény, hogy Basternákot főellenőri tevékenysége miatt ölhették meg. Hogy konkrétan miért, azt nem tudni.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.