Katasztrofális a helyzet, lassan már az állatok is elhullanak + Képek

A segélyszervezetek attól tartanak, hogy a válság, amelytől Kelet-Afrikában milliók szenvednek, kiterjed Uganda és Etiópia területeire is a Spiegel Online német hírportál szerint.

MNO
2011. 08. 03. 13:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A világ legnagyobb menekülttáborában, a kenyai Dadaab városában már 400 ezer ember keresett menedéket, és egyre többen érkeznek még. A legtöbben a szárazság sújtotta Szomáliából, ahol a válságos helyzetet a hosszú évek óta tartó polgárháború súlyosbítja. Az ENSZ humanitárius intézményei azonban attól tartanak, hogy az éhínség Ugandát és Etiópiát is eléri.



Az ENSZ Mezőgazdasági és Élelmezési Szervezetének (FAO) szóvivője szerint a következő napokban válságosra fordulhat az élelmiszerhiány Ugandában a szárazság miatt, amely legfőképp az északi területek állattenyésztőit érinti hátrányosan. Etiópiában is mintegy 200 ezer szomáliai menekült tartózkodik, de 4,8 millió etióp helyzete is kritikus.



(Fotók: Reuters)

Tömegesen pusztulnak el a jószágok, az állatállomány a felére csökkent. „A nomád lakosságnak ez katasztrófa – mondta Ursula Langkamp, a Deutsche Welthungerhilfe nevű, éhezőkkel foglalkozó német segélyszervezet területvezetője. – A megmaradt állatállomány már csak csont és bőr, nem hoz semmi hasznot. Így az embereknek nincs pénzük élelmiszert venni.” Mindeközben az élelmiszerárak 80 százalékkal magasabbak lettek.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.