Nem vágott az orosz jegybank

Az orosz jegybank nem változtatott a kamatokon csütörtökön, a szakértők várakozásának megfelelően.

MNO
2011. 08. 04. 14:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bank azt közölte, hogy az inflációs nyomás mérséklődött az év eleji jelentős erősödés után. A betéti kamat 3,5 százalék maradt, erre a szintre májusban emelték, 25 bázisponttal. A bank csütörtökön nem változtatott a refinanszírozási kamatláb 8,25 százalékos és a repokamat 5,50 százalékos szintjén sem.

A Reuters által megkérdezett szakértők arra számítanak, hogy a harmadik negyedév végéig biztosan nem változik a betéti és a refinanszírozási kamat. Az orosz központi bank közleménye szerint a fogyasztói árak növekedése jelentősen lassult az utóbbi hetekben, sőt augusztus első hetében két év óta először csökkentek is az árak. A bank megerősítette azt a korábbi várakozását, hogy az év végén 7 százalékos lesz az infláció.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.