Nincs nagy változás Amerikában

Az Egyesült Államokban a múlt héten csupán ezer fővel kevesebben kértek első alkalommal munkanélküli segélyt, mint egy héttel korábban, ami elemzők szerint azt jelzi, hogy továbbra is gyenge a munkaerőpiac a világ legnagyobb gazdaságában.

MNO
2011. 08. 04. 12:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A washingtoni munkaügyi minisztérium csütörtöki közleménye szerint 400 ezer úgynevezett első segélykérelem érkezett a munkaügyi hivatalokhoz a múlt héten, az egy héttel korábbi – felülvizsgált, 398 ezerről felfelé módosított – 401 ezer után. Elemzők növekedésre, 7 ezerrel több segélykérelemre számítottak. A trendet pontosabban mutató négyhetes mozgóátlag 6750-nel, 407 750-re csökkent. Az elemzői konszenzus szerint akkor lehet arról beszélni, hogy több munkahely jön létre, mint ahány megszűnik, ha 400 ezer alá csökken a heti segélykérelmek száma. Ez április eleje óta nem fordult elő.

A világ tőzsdéinek mozgását befolyásoló amerikai munkaerő-piaci adatokból szerdától péntekig minden napra jut egy. Szerdán az ADP munkaadói szolgáltató cég tette közzé jelentését, amely szerint júliusban a vártnál több munkahely keletkezett az amerikai magánszektorban. A csütörtök a heti munkanélküliségi adatoké, pénteken pedig jön a júliusi munkanélküliségi ráta, és megjelenik a hivatalos statisztika a mezőgazdaságon kívül az összes egyéb ágazatban foglalkoztatottak számának júliusi alakulásáról.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.