Olcsón megúszta a Chievo a bundaügyet

Nyolcvanezer eurót (22 millió forint) köteles fizetni a Chievo futballklub, miután bebizonyosodott érintettsége a júniusban kirobbant olasz labdarúgó-bundabotrányban.

MNO
2011. 08. 03. 18:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A veronai egyesület szerdán állapodott meg a szövetség (FIGC) fegyelmi bizottságával a büntetés mértékéről. A csapatnál tanácsadóként tevékenykedett Stefano Bettarinit a fogadási maffiában való részvétellel gyanúsítják, mivel állítólag nagy összegeket tett fel manipulált olasz mérkőzésekre Ázsiában. Maga a Chievo ellen nem merült fel manipuláció.

Szerda óta 18 profi klub részéről 26 játékos és tisztségviselő áll a FIGC illetékesei előtt, akik hatvan gyanús meccset vizsgálnak. Az egyesületek között megtalálható az élvonalbeli – de a hírek szerint visszasorolás előtt álló – Atalanta, a második ligás Ascoli, Verona és Sasuolo, a futballisták közül pedig a bergamói kapitány Cristiano Doni és a korábbi válogatott csatár, Giuseppe Signori is.

A korábbi hírek szerint az AS Roma és a Fiorentina révén két élklub is érintetté vált a bundabotrányban. Az egyik feltételezett tettes azt állította a cremonai ügyészségnek, hogy a két csapat egymás elleni mérkőzése (2-2), továbbá a Lecce–Cagliari (3-3) és a Genova–Lecce (4-2) találkozó eredményét is manipulálták.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.