Orral ütközött a földnek a repülő

A helyszíni vizsgálat első megállapításai szerint a Siófok-Kilitinél balesetet szenvedett motoros sárkányrepülőgép nagy sebességgel, meredek szögben, járó motorral, orral ütközött a földnek – közölte a Közlekedésbiztonsági Szervezet (KBSZ) szóvivője csütörtökön. <br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/801458"><strong>• Sárvár közelében holtan találták az eltűnt sárkányrepülősöket</strong></a>

MNO
2011. 08. 04. 14:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bajkó Erika elmondta: a KBSZ vizsgálóbizottsága független szakmai vizsgálatot folytat a két halálos áldozatot követelő szerdai légi baleset ügyében, amelynek a helyszínelése jelenleg is tart. A légi jármű roncsolódásai alapján arra lehet következtetni, hogy a gép sérülései a földnek ütközéskor következtek be, így nem valószínű, hogy a jármű a levegőben vált volna repülésképtelenné. A helyszíni szemle jelenleg is tart.

A rendőrség szerda este lakossági bejelentés alapján, helikopterrel kezdte meg a kutatást a Siófok-Kilitin lévő reptérről felszállt, majd eltűnt sárkányrepülő után. A bejelentő azért fordult a rendőrséghez, mert azt látta, hogy „nem természetes módon” szállt lefelé a sárkányrepülő. A pilóta egy 53 éves siófoki férfi, utasa pedig egy 25 éves zamárdi férfi volt. A légi jármű maradványait a két holttesttel együtt csütörtök reggel találták meg Ságvár és Siófok-Kiliti között, egy kukoricatáblában.

A Sonline.hu értesülései szerint a balesetben a Siófok-Kilitin lévő repülőtér legrutinosabb pilótája, Európa-bajnoki harmadik helyezett sárkányrepülő, a helyi egyesület műszaki vezetője, S. Ferenc veszítette életét.

Karsay Kornél, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője közölte: a baleset körülményeit szakértők bevonásával vizsgálják. A Siófoki Rendőrkapitányság légi közlekedés biztonságának veszélyeztetése miatt indított eljárást az ügyben.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.