Soha nem foglaltak még le ennyi drogot az ország történetében + Képek

Mintegy 300 millió font (93 milliárd forint) értékű kokaint foglalt le a brit határőrség Dél-Angliában, ami rekordfogásnak számít az ország történetében – közölték szerdán brit tisztségviselők.

MNO
2011. 08. 03. 16:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagy-Britanniát még a francia hatóságok értesítették májusban a gyanúsnak vélt hajóról. A luxusjachtra júniusban a dél-angliai Southampton kikötőjében találtak rá a brit hatóságok, és a jármű egyik, speciális tervezésű kabinjában 1,2 tonnás kokainszállítmányra bukkantak. Az üggyel összefüggésben a holland és a belga rendőrség a hét elején őrizetbe vett hat személyt.



A luxusjachton Venezuelában rejtették el a kábítószert, majd a járművet egy teherhajón szállították át Dél-Angliába. A hatóságok szerint ekkora mennyiség az éves nagy-britanniai kereslet egyharmadának kielégítésére elegendő.



(Fotók: Reuters)

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.