Tagadta az ellene felhozott vádakat a bukott elnök + Képek

Hoszni Mubarak bukott egyiptomi elnök szerdán tagadta az ellene felhozott vádakat a kairói büntetőbíróságon szerdán kezdődött perben. <br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/801210" target="_blank"><strong>• Elindult Mubarak pere, összecsaptak a tüntetők + Képek</strong></a>

MNO
2011. 08. 03. 13:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az egykori elnököt korrupcióval vádolják és azzal, hogy a karhatalom az ő utasítására lőtt a kormányellenes tüntetők közé. A január–februári egyiptomi népfelkelésben több mint 800 ember vesztette életét. Mubarak két fia, Alaa és Gamál, akiket korrupcióval vádolnak, ugyancsak tagadta bűnösségét.



Mubarak, aki mikrofonba beszélt, rekedt, de határozott hangon szólalt meg kerekes hordágyán fekve, amelyen egy vasráccsal elzárt területre betolták. Fiai mellette álltak, kezükben egy-egy könyvvel, feltehetőleg a Koránnal, a muzulmánok szent könyvével.



A szerdai tárgyalás elnapolása után a volt államfőt a per helyszínéül szolgáló rendőr-akadémia épületkomplexumán belüli kórházba viszik – közölte a MENA egyiptomi hírügynökség hivatalos forrásra hivatkozva.



(Fotók: Reuters)

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.