Teljesült a kérés? Százezres csekket talált a repedésben

Százezer dolláros (19 millió forintos) csekket talált a jeruzsálemi Siratófal repedései közt egy izraeli férfi.

MNO
2011. 08. 04. 16:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Jediót Ahronót című izraeli lap csütörtöki száma szerint a 22 éves hívő szerda kora reggel a szent helyen imádkozott, amikor a fal egy repedésében szokatlan papírdarabra lett figyelmes, és kihúzta azt. Az angol nyelven kitöltött csekk címzettje „a szent Siratófal” volt. A férfi most maga akarja kiváltani a pénzt. A vallásos zsidók a hagyomány szerint istennek szóló kéréseiket cetlire írva a jeruzsálemi Siratófal repedéseibe dugják. Évente egyszer összegyűjtik ezeket az üzeneteket, és egy szent helyen elássák őket.

Smuel Rabinovics, a Siratófal rabbija szerint illetlenség elolvasni a papírokra írt üzeneteket. „Elítélem a cetlik kinyitására irányuló kísérleteket: ez istenkáromlás és a Siratófal megbecstelenítése” – fejtette ki a rabbi. A csekket megtaláló férfi időközben felvette a kapcsolatot egy ügyvéddel, hiszen valószínűleg perre kerül sor közte és a Siratófal gondnoksága között. Az egyik munkatárs csütörtökön elmondta, jelenleg vizsgálják az ügy részleteit.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.