Tényleg növekedésnek indul ez az ágazat jövőre?

Az idén még 5 százalékkal csökken az építőipar teljesítménye, de jövőre már növekedés várható a CEEC Research építőipari kutató-tanácsadó és a KPMG könyvvizsgáló, tanácsadó magyarországi irodájának közös kutatása szerint, amely száz cég megkérdezésével történt.<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/800342" target="_blank"><strong>• Ordítóan nagy a baj</strong></a>

MNO
2011. 08. 04. 13:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A felmérésről készült közleményben kiemelik: a magyar építőipar már hatodik éve hanyatlik. A kapacitásainak mindössze 65 százalékát hasznosítja. Ez az arány a legrosszabb a visegrádi országok közül. A cégeknek – átlagosan – 3,5 hónapra van megrendelésük. Munkához személyes kapcsolatok révén lehet jutni. A pályázatokat kevésbé tartják a cégvezetők fontosnak, mivel ott gyakori a korrupció. Minden harmadik cégvezető számolt be arról, hogy kértek tőle csúszópénzt a munka elnyeréséért. Az építőipari cégek 41 százaléka nyereség nélkül is vállal munkát, a nagyobb cégek körében ez az arány 63 százalék.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.