Tisztogatnak a japánok

Menesztik a japán energiaszektor három magas rangú vezetőjét a fukusimai atomerőműben történt katasztrófa következményei felszámolásának módja és számos botrány miatt, amelyeknek az lett az eredménye, hogy a közvéleményben megrendült a bizalom nukleáris energia iránt – jelentette be csütörtökön a tokiói kormány.

MNO
2011. 08. 04. 7:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kaeida Banri kereskedelmi és ipari miniszter megerősítette azokat a sajtóban megszellőztetett értesüléseket, amelyek szerint leváltják helyettesét a tárcánál, valamint az energia és természetes erőforrások hivatalának vezérigazgatóját, továbbá a nukleáris biztonsági hivatal vezetőjét. A március 11-i földrengésben és szökőárban súlyosan megrongálódott fukusimai atomerőműben keletkezett károk miatt az ipari miniszter is éles bírálatok kereszttűzében áll, mert szószolója volt az atomenergetika fejlesztésének, illetve, mert megpróbálta megtéveszteni a közvéleményt. A sajtóban olyan hírek is elterjedtek, hogy őt is menesztik, az utóbbi hónapokban ugyanis megromlott viszonya Kan Naoto miniszterelnökkel.

A kormányfő, akit egy éve választottak meg a tisztségre, és népszerűségi mutatója mostanra igen mélyre süllyedt, nemrégiben az atomenergia előállításának feladásáról beszélt a megújuló energiák javára.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.